Reisnieuws

Krokodillen leggen het loodje

Gepubliceerd: 25 jan 2009 0
Krokodillen zijn weliswaar een van de weinige diersoorten die al vanaf de oertijd weten te overleven, maar nu lijken ze toch een vijand tegen te zijn gekomen. In het befaamde Kruger park in Zuid-Afrika zijn in de afgelopen maanden al minimaal 170 krokodillen omgekomen.
Door: Vellah Bogle
De oorzaak is een mysterieuze ziekte, waarbij de vetlaag in de huid verhardt, zoals dit ook met rubber gebeurt. Omdat de dieren zich nauwelijks kunnen verroeren, zijn ze niet meer in staat voedsel te vangen, zich te verdedigen tegen andere roofdieren of zich in water voort te bewegen.

Onduidelijk
Wetenschappers proberen te achterhalen om wat voor epidemie het gaat. Het is onduidelijk of de ziekte ook gevaarlijk is voor andere diersoorten. Onderzocht wordt of de waterhuishouding van het park er iets mee te maken heeft.

Nog meer doden
Op dit moment zijn 170 dode krokodillen geteld, maar het aantal kan nog veel hoger uitvallen aangezien Kruger Park zeer groot is en de telling nog niet compleet is.

Foto: Deerik.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...