Reisnieuws

Video's noodlanding

Gepubliceerd: 19 jan 2009
0

Eind vorige week maakte een Airbus een noodlanding in de koude Hudson rivier. Alle 155 inzittenden en bemanningsleden kwamen met de schrik vrij. De videobeelden van de noodlanding zijn nu vrijgegeven.

Na de succesvolle noodlanding op de Hudson rivier is het onderzoek naar de oorzaak in volle gang. De piloten van de Airbus hadden al aangegeven dat ze opeens grote donkerbruine vogels zagen die vervolgens met het vliegtuig botsten. Op de Cockpit Voice Recorder – deze registreert de stemmen van piloten maar ook geluiden uit de cockpit – zijn deze botsingen ook te horen, evenals het de vermindering van het motorgeluid. Uit de gegevens van de Flight Data Recorder blijkt dat beide motoren van het vliegtuig gelijktijdig uitvielen op een hoogte van bijna 1000 meter.

Naast de video’s van de reddingsoperatie zijn nu ook de beelden van de daadwerkelijke noodlanding vrijgegeven. Deze beelden zijn gemaakt door verschillende surveillance camera’s langs de Hudson rivier.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Succesvolle noodlanding op rivier

Een paar minuten na het opstijgen vanaf LaGuardia Airport in New York heeft een US Airways Airbus A320 met 150 passagiers en 5 bemanningsleden een succesvolle noodlanding gemaakt in de snelstromende Hudson rivier.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.