Reisnieuws

IJsberg in zicht!

Gepubliceerd: 06 dec 2008 0
Een cruiseschip met 122 mensen aan boord liep vrijdag voor de kust van Antarctica vast op het ijs. Er ontstond een lek in twee dieselolietanks, waardoor het schip olie verloor en er water binnenstroomde. Het schip is nog niet gezonken.
Hulp onderweg
Verschillende andere schepen die in de buurt waren werden opgeroepen om de 89 passagiers en 33 bemanningsleden te redden. Zover bekend zijn er geen doden gevallen. Aan boord van het schip zijn ook 14 Nederlanders. Het schip de MV Antarctic Dream en twee Chileense marineschepen zijn onderweg om de slachtoffers te helpen. Daarna vliegen ze naar Chili.

Oorzaak onduidelijk
Het schip liep vast bij het Antarctische Schiereiland, ten zuiden van Argentinië. De oorzaak is nog onduidelijk. Mogelijke oorzaak is het stormachtige weer. Op dit moment wordt de aandacht vooral gevestigd op de mensen aan boord en de kleine hoeveelheid olie die het schip verloren heeft.
Het schiereiland is een populaire toeristische bestemming in Antarctica vanwege de prachtige uitzichten en de plaatselijke pinguïns.

Vorig jaar zonk de MS Explorer in hetzelfde gebied nadat de passagiers en bemanningsleden waren geëvacueerd. Het schip raakte een ijsberg.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?