Reisnieuws

Eerste betaalbare ruimtevlucht

Gepubliceerd: 02 dec 2008
0

De Britse bankier Per Wimmer is de eerste man die een betaalbare ruimtevlucht gaat maken. Hij moet voor de 30 minuten lange tweepersoonsvlucht van het bedrijf Xcor 'slechts' 60 duizend euro neertellen. Wimmer wordt in 2010 zestig kilometer de lucht ingeschoten.

De aarde vanuit de ruimte
Wimmer: ‘Ik kijk er echt naar uit om de aarde te aanschouwen vanuit de ruimte. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn.’ De bankier is zo enthousiast dat hij nog twee kaartjes naar de ruimte heeft gekocht van de concurrenten Virgin Galactic en Space Adventures.

Miljoenen voor een retourtje
Tot nu toe betaalden toeristen miljoenen voor een bezoek aan de ruimte. Xcor wil de kosten van een spacetripje drastisch verlagen. ‘Wij hebben de Lynx gebouwd als commercieel vliegtuig en hopen onder de kosten van onze concurrent Virgin Galactic te blijven’, aldus een woordvoerder.
Virgin Galactic wil ook in 2010 van start, maar voor een kaartje van Richard Branson moet je twee keer zo veel geld neertellen als voor een retourtje met de Lynx. Daarnaast kan de Lynx, in tegenstelling tot de ruimtevaartuigen van de concurrent, zelfstandig opstijgen door middel van vier straalmotoren.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Opblaashotel in de ruimte

Een ruimtereis maken wordt vanaf 2015 ook voor de gewone mens mogelijk. Tenminste, de gewone mens met een ongewoon hoog bedrag op de bankrekening. Voor 0,7 miljoen euro kun je dan een hotelkamer voor een nacht boeken bij Hotel Nautilus. Locatie: D...

0
Reisnieuws
Vijf minuten in de ruimte

Altijd al ervan gedroomd om een reis naar de ruimte te maken? Europeanen kunnen dat doen vanaf 2012. Het wordt dan wel diep graven in je portemonnee, want een vlucht van zo’n 1,5 uur gaat 200.000 euro kosten.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Groeten uit de ruimte!

De betalende ruimtetoerist Charles Simonyi heeft een nieuw soort entertainment voor de aardbewoner gevonden, namelijk een weblog vanuit de ruimte. Deze Amerikaan is op dit moment samen met twee Russen in het ruimtestation ISS, waar hij met een in ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.