Reisnieuws

Hotel ‘gijzelt’ toeristen

Gepubliceerd: 24 nov 2008 0
Fame Residence Lara, een hotel in de Turkse kustplaats Antalya, 'gijzelde' zaterdag honderdvijftig Belgische en Franse toeristen. De merendeels oudere hotelgasten moesten ineens 275 euro per persoon betalen om eten en toegang tot hun kamers te krijgen. Aanleiding waren de openstaande schulden van de failliete Belgische touroperator Christophair.
Chantage
De toeristen boekten het hotel via reisbureau Voyages à Tout Coeur, partner van Christophair. Toen bekend werd dat Christophair failliet was gegaan, blokkeerde het hotel de magneetkaarten van hun kamers. Ook werden ze uit het restaurant gezet en kregen ze hun paspoorten niet meer terug. Sommigen zaten uren in de gang van het hotel te wachten op een oplossing. 'Wij wisten net als iedereen pas sinds vrijdag dat Christophair de boeken heeft neergelegd en hebben het idee dat wij nu opdraaien voor hun schulden’, aldus Richard Naujokas van Voyages à Tout Coeur. ’We probeerden de gevraagde geldsom zo snel mogelijk bijeen te krijgen, maar dat neemt niet weg dat mijn klanten werden gechanteerd. Het is niet normaal om ouderen op deze manier te behandelen.' Volgens het Turkse hotel heeft het failliete Christophair nog een bedrag van 80.000 euro aan reserveringen openstaan. Het Garantiefonds Reizen heeft daarvan inmiddels de helft uitbetaald, maar voor de andere helft moet nog naar een oplossing worden gezocht.
Inmiddels kunnen de hotelgasten weer gewoon hun kamers in en vakantie vieren. Ze moeten hiervoor wel 90 euro per nacht betalen. Dit bedrag kan bij thuiskomst teruggevorderd worden van het Garantiefonds Reizen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...