Reisnieuws

Recordaantal bezoekers Petra

Gepubliceerd: 24 okt 2008 0
Sinds het Jordaanse Petra op de lijst van zeven wereldwonderen staat, hebben een half miljoen mensen de ruïnes bezocht. Er zijn nieuwe maatregelen aangekondigd om de toeristische voorzieningen te verbeteren.
Half miljoen bezoekers
Ruim een half miljoen mensen bezochten de eerste helft van dit jaar de ruïnes van de oude woestijnstad Petra. Vanuit Nederland is het aantal mensen dat Petra heeft bezocht gestegen met 37 procent ten opzichte van vorig jaar.

Veranderingen
De beheerders van Petra hebben intussen maatregelen aangekondigd om het sterk groeiende toerisme in goede banen te leiden. Er komen onder andere nieuwe wegwijzers met verschillende wandelroutes en een website met relevante reisinformatie in het Arabisch en Engels.

Wereldwonder Petra
Petra ligt in een nauwe woestijnkloof en is een ware cultuurschat. De ‘Siq’ is een kilometer lange, reusachtige scheur in het plaatselijke rotslandschap en vormt de dramatische toegang tot honderden graftombes en tempels. De Nabateeërs, de oorspronkelijke bewoners van Petra, hakten deze grotendeels uit de rozerode rotswanden.

www.visitjordan.com

Foto: Petra, door biancavanderwerf.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

5 redenen om naar Colombia te gaan

Op zoek naar een nog redelijk onontdekte bestemming in Zuid-Amerika? Maak dan een reis naar Colombia en kom op vele mooie plekken weg van de massa. Het land wordt steeds populairder; wacht daarom niet te lang met het ontdekken van dit veelzijdige land. Dit zijn dé redenen waarom een bezoek aan Colom...

Op zoek naar een nog redelijk onontdekte bestemming in Zuid-Amerika? Maak dan een reis naar Colombia en kom op vele mooie plekken weg van de massa. He...

15 bestemmingen om de winter te ontsnappen

De kortste dag van de winter is inmiddels achter de rug, maar koud blijft het voorlopig nog wel even. Ontsnap aan de winter met deze 15 bestemmingen, gerangschikt op de gemiddelde temperatuur!

De kortste dag van de winter is inmiddels achter de rug, maar koud blijft het voorlopig nog wel even. Ontsnap aan de winter met deze 15 bestemmingen,...