Reisnieuws

Op zoek naar oerijs

Gepubliceerd: 18 okt 2008 0
Binnenkort vertrekt een groep wetenschappers op een bijzondere expeditie naar Antarctica. De opdracht: vind het oudste ijs ter wereld. De resultaten van het onderzoek moeten het makkelijker maken klimaatveranderingen te voorspellen.
Zoektocht naar het oudste ijs ter wereld
Wetenschappers, ingenieurs, piloten en ondersteunend personeel bundelen hun krachten om de expeditie in een gebied ter grootte van de Alpen tot een goed einde te brengen. Het team zal tweeënhalve maand doorbrengen in extreme weersomstandigheden - het kwik kan dalen tot min 40 graden.
De onderzoekers gaan proberen om 1,2 miljoen jaar oud ijs te vinden. Dit ijs bevat allerlei gegevens over grote klimaatschommelingen in het verleden en kan van grote waarde zijn om toekomstige veranderingen te voorspellen.
Het team zal daarnaast het geheimzinnige landschap dat verborgen ligt onder de immense ijskap in kaart proberen te brengen.
Volgens een van de initiatiefnemers is de tocht door Antarctica de grootste wetenschappelijke expeditie sinds 50 jaar. ‘Wij gaan de geheimen van Antarctica openbaren.'

Foto: Antarctica, rgbarendse.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.