Reisnieuws

Epidemie gevreesd Indonesië

Gepubliceerd: 20 sep 2008 0
Sinds april zijn er al 291 Papoea stamleden gestorven aan cholera. Er wordt nu gevreesd voor een epidemie.
Cholera-epidemie
Cholera is heel erg besmettelijk en dodelijk als er geen behandeling wordt gegeven. Verschillende instanties in West-Papoea en Survival International hebben de Indonesische regering gewaarschuwd om in actie te komen maar de regering heeft tot nog toe geen concrete maatregelen getroffen.
Als de Indonesische regering niet snel actie onderneemt zullen er waarschijnlijk nog meer mensen sterven en is de kans op een epidemie groot.
In 1961 stierven in Azië door een cholera-epidemie die begon in Indonesië 4.000 mensen.

Wantrouwen in de overheid
De Papoea’s worden al jaren geteisterd door geweld door de Indonesische krijgsmacht. Hierdoor denken veel van de stamleden die door de cholera getroffen zijn dat ze door Indonesische militairen zijn vergiftigd. Ze vertrouwen geen elke medische behandeling die ze van de overheid krijgen.

Onverschilligheid van de regering is schokkend
Survival International directeur Stephen Corry zei vandaag: “De juiste medische zorg moet zo spoedig mogelijk worden verleend om nog meer choleradoden onder de Papoea’s te voorkomen. De onverschilligheid van de Indonesische regering is schokkend en verergert de gevolgen van tientallen jaren brute militaire onderdrukking.??

Kijk voor meer informatie foto's over de Papoea stammen op de Papoea pagina
Foto: Papoea, Indonesie, door: jasmijn03.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...