Reisnieuws

86 advocaten voor Nigeriaan

Gepubliceerd: 18 sep 2008 0
Mensenrechtenorganisaties in Nigeria hebben 86 advocaten bij elkaar gehaald om de Nigeriaanse man Mohammed Bello Abubakar die 86 vrouwen had bij te staan in zijn proces.
Het hebben van 86 vrouwen is een hele klus
Eerder zei Mohammed dat het hebben van 86 vrouwen een hele klus is: “Een man met tien vrouwen zou al instorten en overlijden, maar mijn kracht komt van Allah en daardoor kan ik ze alle 86 onder controle houden.??
Hij trouwde met 86 vrouwen en heeft in totaal 170 kinderen. De meeste echtgenotes van Mohammed zijn nog geen twintig jaar oud en sommige van zijn kinderen zijn ouder dan zijn vrouwen!

Scheiden of de doodstraf
Officieel is het samenwonen met meerdere vrouwen in Nigeria niet verboden, zolang je er maar niet met meer dan 4 trouwt. Omdat de Nigeriaanse regering dacht dat het om een cultus ging werd eind augustus besloten dat hij binnen vier dagen van 76 vrouwen moest scheiden. Onder zware druk scheidde hij van 82 vrouwen, om niet veroordeeld te worden tot de doodstraf of uit zijn dorp verbannen te worden. Hij is nu nog getrouwd met 4 vrouwen, wat volgens de wet is toegestaan.

Arrestatie
Afgelopen maandag is de 84-jarige Mohammed alsnog gearresteerd hoewel hij momenteel geen wetten meer overtreed. De aanklacht luidde dat hij de islam beledigde.
De man heeft nu 86 advocaten om de aanklacht aan te vechten. Een mensenrechtenactivist die Mohammed bij staat hoopt door de aanklacht aan te vechten de Nigeriaanse wet te beschermen omdat Mohammed nu niet meer in overtreding is maar wel vastzit.

Foto: Nigeria door eghosa.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.