Reisnieuws

Man ramt koala uit boom

Gepubliceerd: 17 sep 2008 0
Een 19 jarige man uit Australië heeft een boete van bijna € 2000,- gekregen voor het mishandelen van een koalabeer.
Eerst met een stok, toen met zijn auto
De Australier ontdekte dicht bij zijn kampeerplek een koala en wilde hem een eindje uit de buurt hebben. Hij wikkelde de koala in zijn trui en zette hem een eind verderop in een boom.

De koala was hier wat minder blij mee en begon luide geluiden te maken waarop de man hem nogmaals probeerde te vangen. Eerst probeerde hij de koala naar beneden te krijgen door hem met een stok te porren, toen dat niet lukte pakte hij zijn Landcruiser en begon de boom te rammen waar de koala in zat.

Overtreding van meerdere regels en wetten: € 2000,- boete
Geschokte omstanders waarschuwden de politie. De koalamishandelaar werd verhoord door het Departement van Duurzaamheid en Milieu en schuldig bevonden aan het overtreden van meerdere regels en wetten. Vervolgens is hij veroordeeld tot een boete van bijna € 2000,- of zes maanden gevangenisstraf.

Dit is nog een milde straf, voor het mishandelen van koalaberen en andere beschermde diersoorten kan een celstraf van 12 maanden of een geldboete tot € 17.000,- worden opgelegd.


Foto Koala gemaakt door mikeB.reisreporter.nl
Wil je de koala foto’s van alle Reisreporters zien? Er zijn al meer dan 30 koala foto’s geupload, zoek hiervoor binnen de Columbus site op ‘koala’. Nog meer wildlife foto’s zie je op www.columbusmagazine.nl/wildlife

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...