Reisnieuws

Vliegramp Rusland

Gepubliceerd: 15 sep 2008 0
Bij een vliegtuigcrash in Rusland gisterochtend zijn 88 mensen om het leven gekomen. Alle inzittenden van de Boeing 737 kwamen om toen het toestel vlak voor de landing neerstortte in het Oeral gebergte.
één van de oudste maatschappijen ter wereld
Het gaat om een toestel van Aeroflot, de grootste vliegmaatschappij in Rusland, en één van de oudste maatschappijen ter wereld. Het vliegtuig was op weg van Moskou naar Perm, ten westen van de Oeral in centraal Rusland, toen na twee uur vliegen het contact met de verkeersleiding plotseling wegviel en het vliegtuig crashte in het Oeral gebergte. Het neerstortende vliegtuig kwam wel in de buurt van huizen terecht maar op de grond zijn geen slachtoffers gevallen. Wel lagen brokstukken kilometers ver weg, onder andere langs de rails van de Trans-Siberische spoorlijn waardoor treinen genoodzaakt waren via andere routes rijden.

Geen aanwijzingen voor een terroristische aanslag
Ondanks de meldingen van ooggetuigen die aangaven een explosie te hebben gezien voordat het vliegtuig neerstortte zijn er geen aanwijzingen voor een terroristische aanslag. Het vermoeden is dat de crash is veroorzaakt door een technisch mankement aan een van de motoren.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?