Zwitserland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Synergy Village - Zwitserland - op ontdekkingstocht door de achtertuin

Zwitserland


Eind maart 2016 zijn we op bezoek geweest bij een oud-collega en vriend van mijn vriend Peter in Feldbach in Zwitserland.
We mochten gebruik maken van de studio van Synergy Village, het authentieke terrein waar de vriendin (Devi) van Peter's oud-collega samen met haar broer (Ezra) een zeer speciaal concept heeft opgezet om verblijven in het buitenland, innovatie en duurzaamheid samen te brengen. Het terrein bestaat uit een tweetal traditionele Zwitserse huizen daterend uit 1626 en 1754, een enorme en prachtige houten schuur en verspreid over het terrein diverse knusse zitjes en andere kleinere houten schuurtjes.
Het ene huis wordt per kamer verhuurd aan mensen die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte in Zwitserland, waar dan ook vaak een bont gezelschap aan diverse nationaliteiten, culturen en met diverse beroepen of studies verblijft. Erg leuk om kennis te maken met de meeste van hen (op dat moment) en erachter te komen wat hen bewogen heeft om naar Zwitserland te komen.
In het andere huis bevindt zich op de zolder de charmante studio waar wij mochten verblijven. Het bovengedeelte van de prachtige schuur wordt gebruikt voor bijeenkomsten, workshop's en muzikale voorstellingen van de lokale Zwitserse bevolking. Tot slot zijn in de zomermaanden vrijwilligers van harte welkom om hun steentje bij te dragen aan de diverse projecten die Devi en Ezra op hebben gezet en onderhoudswerkzaamheden aan het terrein.

Wij kwamen later op de avond aan, toen het allang donker was, zodoende was maar een deel van de schoonheid van het terrein zichtbaar. Dat het idyllisch gelegen was met een prachtig uitzicht over de Zürichsee en het berglandschap erachter, dat was meteen duidelijk. Zodoende gingen we de volgende ochtend op onderzoek uit om te zien waar we nu precies terecht waren gekomen... En dat werd een ontdekkingstocht van jewelste ;) De tuin beschikt over een heuse grotto met watervallen, een mooie vijver met waterrad... Ik denk dat we alles bij elkaar wel een uur rond hebben gelopen over het terrein, door de schuur en langs de diverse kleinere schuurtjes en ons daarbij van de ene verbazing in de andere hebben laten vallen. Daarna was het tijd om te genieten van een heerlijke mok thee bij een van de knusse zitjes en daarbij de rust, creativiteit en intensiteit van deze geweldige plek in je op te nemen.
Een prachtige ochtend, waarvan ik een foto heb gekozen die wat van het terrein prijs geeft, maar lang niet alles, zodat je je eigen ontdekkingstocht kunt beleven, mocht je dat willen...
https://www.synergy-village.org/en/home