Kanton Bern

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht over het Emmental

Kanton Bern,
Zwitserland


Op vakantie met kleine kinderen betekend niet meer in een ruk doorrijden naar het zuiden en terug, maar tegenwoordig zoeken we ongeveer halverwege een plek uit om de reis te verdelen. Eigenlijk is dat juist leuker want daardoor kan je ook plaatsen bezoeken die je anders links laat liggen. Na twee weken Italië hadden we via AirBnB nog drie dagen in het Emmental een boerderijtje gehuurd. De terugweg van Siena naar Zwitserland duurde een stuk langer dan de bedoeling was, door files bij Florence en bij de grens en wagenziekte van onze dochter. De duisternis viel snel in en al snel reden we in het pikdonker.
Het laatste stuk van de route was een uitdagende geweest met veel haarspeldbochten en hoogteverschil waarbij vaak alleen de TomTom een indicatie gaf van de scherpte van de bochten. Het was inmiddels na
half elf toen we op de plaats van bestemming aankwamen. Er klonk slechts het geluid van koebellen en het geloei van de dames die deze droegen. Het duurde een kwartiertje voor de boer ons binnenliet. waarna we snel naar bed gingen. De volgende ochtend was ik vroeg wakker en keek uit het raam waar ik verrast werd door dit uitzicht.