Geneve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geneve image

One little piggy....

Geneve
Zwitserland
Vellah

One little piggy....

Het is een rare gewaarwording wanneer het nieuws je inhaalt.

Begin juli was ik in Zwitserland bij mijn nicht op bezoek. De laatste dag gingen we naar Genève, waar wij in een parkje een man op een krukje zagen zitten. Niets bijzonders, ware het niet dat de kinderwagen naast hem gevuld was met stro en op het gras een klein biggetje lag te slapen. We stonden stil, verrast door dit ongewone zicht. Mijn nicht sprak hem aan, terwijl ik een foto maakte. De man kwam uit Duitsland en vond het goed dat we een foto maakten, mits we daar wat kleingeld voor over hadden. Ik dacht nog dat het een innovatieve manier voor een zwerver was om aan geld te komen, aangezien je ongetwijfeld genoeg verwonderde blikken en aanspraak zou krijgen.

Ongeveer een week later keek ik op Nu.nl en trok een redelijk opvallend nieuwsbericht mijn aandacht. Pas toen ik het aandachtig begon te lezen, realiseerde ik me de connectie.

Politie redt dronken varkentje
Uitgegeven: 15 juli 2008 11:38

VENETIE - De Italiaanse politie heeft een varkentje van slechts enkele maanden oud gered uit handen van een dronken Duitser.

Een aantal passanten had de politie gebeld omdat de man met het varkentje in een kinderwagen door het centrum van het Noord-Italiaanse Verona trok en het kleine zwijn dwong bier te drinken.

Man en varkentje zijn meegenomen naar het politiebureau. Het roze varkentje was al behoorlijk bedwelmd en is ter ontnuchtering overgedragen aan de dierenbescherming, zo meldde het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag.

Tegen de Duitser is aangifte gedaan wegens dierenmishandeling.
(c) ANP

Het kan niet anders dan dat dit dezelfde man betrof. Ik ga er in ieder geval niet vanuit dat er veel Duitse zwervers met kleine biggetjes in kinderwagens rondlopen en aangezien de Noord-Italiaanse grens slechts uren verwijderd is van Genève... Ik hoop maar dat onze twee frank niet in het biggetjesbier is gaan zitten.