Zwitserland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Zwitserland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Zwitserland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Zwitserland, kun je zien waar je het best in Zwitserland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Zwitserland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Genève

Een statige stad en een mondaine badplaats gelegen vlakbij het Meer van Genève: officieel Lac Léman geheten. Je vindt er luxe straten en winkels, de Europese zetel van de Verenigde Naties en de stad heeft een grote aantrekkingskracht op diplomaten. Het is de meest internationale stad van het land. In het meer ligt de Jet d’ Eau, een reusachtige fontein die water wel honderdveertig meter de lucht in spuit. Bij de hoge standaard van het winkelaanbod kunnen de restaurants niet achterblijven, in Genève zijn dan ook veel toprestaurants.

Zürich

Het centrum van de financiële wereld, niet de hoofdstad van Zwitserland, maar wel de grootste plaats. De vele banken hebben een stempel gedrukt op het imago van Zürich. In het oude centrum, langs kades en door parken langs het meer van Zürich kan je meerdere (georganiseerde) rondtochten en stadswandelingen maken. Boten zijn ook een redelijk belangrijk vervoermiddel op een aantal punten in de stad.

Basel

Deze stad, gelegen op het drielandenpunt van Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, leent zich uitstekend voor een stedentrip met veel museumbezoeken. Het uitgaansleven schijnt hier een hele happening te zijn. Vlakbij de stad liggen het Zwarte Woud, de Vogezen en Jura. Een van de belangrijkste etnografische musea van Europa is in Basel gevestigd: het Museum der Kulturen. Ook voor de liefhebber van moderne kunst en architectuur heeft de stad heel wat te bieden, bijvoorbeeld de Tinguely-fonteinen en de BIZ-Turm. De stad heeft te veel vooraanstaande musea in zijn bezit om op te noemen.

Lausanne

Lausanne moet dé gezellige studentenstad van het land zijn, waar het vanzelfsprekend prima stappen is. De Kathedraal van Lausanne, een Gotische kerk, is tijdens een stedentrip niet te missen, evenals het Musée de l'Art Brut met kunstwerken van misdadigers en psychiatrische patiënten. In de autoloze binnenstad bevinden zich veel musea, historische gebouwen en goedkope hotelletjes. De omgeving is groen, met bossen en wijngaarden in overvloed.

Bern

De ‘Zeitglockenturm’ maken deze stad pas echt bekend: fonteinen in allerlei figuren. De Arcade is de hoofdstraat van de stad, een zes kilometer lange winkelstraat vol winkels en hotels. De uitstraling van de stad is middeleeuws met veel verschillende musea en winkels. UNESCO heeft Bern op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Berninapas

De Berninapas verbindt de gebieden Valtellina en Engadin met elkaar. De 56 kilometer lange weg over een pas van 2328 meter voert helemaal naar Italië. Jaarlijks leggen veel toeristen de Berninapas per trein af, vanwege het spectaculaire uitzicht. Ook per fiets, motor of auto wordt de pasweg vaak afgelegd.

Mittelland

Dit gebied, een vruchtbare, golvende hoogvlakte met weidegebieden en grote meren, neemt ongeveer een derde deel van het land in beslag. Naast deze overvloed aan natuur is er ook veel industrie, landbouw en een grote bevolkingsdichtheid.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Zwitserland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Zwitserland