In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen image
Bob

In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

Kirkeness Snow Hotel, Noorwegen





(Foto: Kirkeness Snow Hotel)



In dit ijshotel zit je er warmpjes bij; de temperatuur is ‘slechts’ -5 °C. De slaapzak waar je in slaapt houd je zelfs warm tot -35 °C! Het hotel is gelegen op vijfhonderd meter van de indrukwekkende Bøkfjord.



Snow Village, Finland





(Foto: Snow Village)



De vorm en grootte van Snow Village is elk jaar weer anders. Maar de prachtige ijssculpturen zijn een blijvertje. Het hotel ligt tweehonderd kilometer boven de poolcirkel en is de perfecte uitvalsbasis voor ijsvissen, rendieren spotten of tocht per hondenslee of sneeuwscooter.



Iglu-Dorf, Zwitserland





(Foto: www.iglu-dorf.com)



Romantiek is het devies in Iglu-Dorf in Zwitserland. De verblijven zijn extra knus ingericht voor een gezellig avondje voor twee. Een privéjacuzzi bijboeken? Je hoeft het maar te zeggen. Vergeet niet een ijskoud drankje in te schenken aan de ijsbar.



Igloo Hotel Grandvalira, Andorra





(Foto: Igloo Hotel Grandvalira)



Iglohotel Grandvalira ligt op 2350 meter hoogte in een van Europa’s kleinste landen, Andorra. De vijf iglo’s worden elk jaar tussen december en april opnieuw opgetrokken en gedecoreerd door sneeuwartiesten. Ontkom aan de bibbers en rillingen in de sauna of jacuzzi op het terrein of maak je opwachting in de bar of het restaurant.



Kakslauttanen Artic Resort, Finland





(Foto: Kakslauttanen)



De beroemde iglo’s van het Kakslauttanen Artic Resort zijn vast al eens je ogen gepasseerd. Toch blijven ze nog steeds indrukwekkend. Je legt er wat geld voor neer, maar de ervaring is onvergetelijk.



Hôtel de Glace, Canada





(Foto: Renaud Philippe)



Het enige ijshotel van Noord-Amerika bevindt zich in Canada. In slechts anderhalve maand tijd wordt Hôtel de Glace ontworpen en gebouwd, compleet met trouwkapel. Al 275 stellen gingen je voor!



Sorrisniva Igloo Hotel, Noorwegen





(Foto: Frikant.no)



Sorrisniva Igloo Hotel in Noord-Noorwegen neemt liever het zekere voor het onzekere voor haar gasten; de dekens zijn van rendierhuid, de slaapzakken zijn thermaal en de sauna staat te stomen. Maak je verblijf compleet met een van de vele excursies in het gebied, zoals sneeuwscooter- en huskytochten. Bovendien is de kans groot dat je het noorderlicht spot!



Ice Hotel, Zweden





(Foto: icehotelsweden, www.instagram.com)



Ice Hotel, in het verre noorden van Zweden, was het allereerste ijshotel. Tot op heden is het ook nog eens de grootste. Je zit hier slechts tweehonderd kilometer van de Noordpool af!



Igloo Village, Slovenië





(Foto: Igloo Village)



Igloo Village in Slovenië is de minst luxe van alle ijshotels. De website waarschuwt zelfs voor het gebrek aan douches. Gauw vergeten, in een gebied zo mooi als de Sloveense bergen. Hadden we al gezegd dat er zelf gebrouwen iglowijn voor je klaarstaat?



Kemi Snow Castle, Finland





(Foto: visitkemi, www.instagram.com)



Als de winter weer in aantocht is steken lokale ijskunstenaars hun handen uit de mouwen om de meest fantastische sculpturen op te trekken in het hotel. Dit ijshotel is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen, die zich kunnen vermaken in de indoorijsspeeltuin.