Zwitserland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

WK beste Kerstman van start

Gepubliceerd: 18 okt 2009
0

Ben je gek op sneeuw, rendieren en houd je daarnaast ook nog van koekjes en melk? Doe dan mee aan het Kerstmannenwereldkampioenschap!

Eind november 2009 wordt in het Zwitserse Samnaun voor de negende keer het wereldkampioenschap gehouden. De Nederlandse en Duitse voorrondes voor de zoektocht naar de ideale Kerstman beginnen op 1 november in SnowWorld in Landgraaf.

Voor deze voorrondes is de organisatie op zoek naar kandidaten die in zichzelf een Kerstman herkennen. Tijdens de voorrondes wordt er gekeken naar verschillende onderdelen. Handigheid en creativiteit zijn daarbij even nodig als een beetje conditie en geluk.

‘Clauwau’, het wereldkampioenschap van de Kerstmannen, hoort inmiddels echt bij Samnaun. Het begon ooit als een grap, maar inmiddels doen er 32 teams uit de hele wereld aan mee.

De deelnemers kunnen zaterdag vanaf 10.00 uur oefenen in de verschillende disciplines, op zondag wordt het dan menens. Een internationale jury beslist in disciplines zoals de ‘steenboksprint’, ‘peperkoek versieren’ of ‘cadeautjes rondbrengen’ welk Nederlands en welk Duits team gratis naar de wereldkampioenschappen in Samnaun afreizen

Geef je op via: santaclaus@snowworld.com

Voor meer info: Snowworld.com/santaclaus

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zwitserland artikelen
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0
Interview
Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!'

29 jan 2017, Beachvolleyballer Alexander Brouwer en teamgenoot Robert Meeuwsen sleepten brons in de wacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het kan erger, beachvolleyballen op de Copacabana. Maar er zijn meer unieke en onverwachte 'stranden' om te vol...

0
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.