Zwitserland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zwitsers tegen naakte Duitsers

Gepubliceerd: 03 feb 2009
0

Een Zwitsers dorp is klaar met Duitse hikers die naakt door de Alpen willen trekken. De lokale autoriteiten in het dorpje Appenzell treden sinds deze week op tegen de invasie van naaktlopers met een boete van $280 (ruim €200).

Beledigd
De bewoners van het pittoreske plaatsje voelen zich beledigd door de komst van de Duitsers die in enkel bergschoenen en een backpack gekleed zijn. Sinds een Duitse nudistenorganisatie de ‘natuurwandelingen’ promoot, zien de dorpsbewoners hun rustieke Zwitserleventje verstoord.

Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel kent ‘FKK’ (vrij vertaald: vrije lichaamscultuur) serieuze beoefenaars. Hoewel de meeste dorpsbewoners blij zijn met de nieuwe maatregel, is Barbara Foley van de International Naturist Foundation minder enthousiast: “Ik begrijp dat we met z’n allen moeten samenleven in deze wereld. Maar ik hou van naaktwandelen en ik zou daarin niet gehinderd willen worden. Het is fijn om de zon op je huid te voelen.??

Bloeitijd
Naaktrecreatie kende een bloeitijd in de jaren ’20, maar werd door de nazi’s onderdrukt. Na de oorlog keerde de populariteit ervan terug. In het communistische Oost-Duitsland kende het nudisme vooral een opleving na de eenwording.

Foto 'ZWART - WIT - Zwitserland' door Vledder.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zwitserland artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
De leukste industriële hotspots van Europa (deel 2)

11 sep 2016, Waar vroeger schoorstenen rookten en producten van de lopende band rolden, bouwen nu muzikanten feestjes en koken Michelin-chefs de sterren van de hemel. Industrieel erfgoed dat nieuw leven is ingeblazen als culturele hotspot is een must tijdens j...

0
Reisnieuws
Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde

23 aug 2016, Laat je niet verleiden door de schoonheid van sommige bestemmingen! Schoonheid en levensgevaar gaan op sommige plekken hand in hand. Zoals op deze verraderlijke terreinen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.