Zwitserland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zwitsers tegen naakte Duitsers

Gepubliceerd: 03 feb 2009
0

Een Zwitsers dorp is klaar met Duitse hikers die naakt door de Alpen willen trekken. De lokale autoriteiten in het dorpje Appenzell treden sinds deze week op tegen de invasie van naaktlopers met een boete van $280 (ruim €200).

Beledigd
De bewoners van het pittoreske plaatsje voelen zich beledigd door de komst van de Duitsers die in enkel bergschoenen en een backpack gekleed zijn. Sinds een Duitse nudistenorganisatie de ‘natuurwandelingen’ promoot, zien de dorpsbewoners hun rustieke Zwitserleventje verstoord.

Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel kent ‘FKK’ (vrij vertaald: vrije lichaamscultuur) serieuze beoefenaars. Hoewel de meeste dorpsbewoners blij zijn met de nieuwe maatregel, is Barbara Foley van de International Naturist Foundation minder enthousiast: “Ik begrijp dat we met z’n allen moeten samenleven in deze wereld. Maar ik hou van naaktwandelen en ik zou daarin niet gehinderd willen worden. Het is fijn om de zon op je huid te voelen.??

Bloeitijd
Naaktrecreatie kende een bloeitijd in de jaren ’20, maar werd door de nazi’s onderdrukt. Na de oorlog keerde de populariteit ervan terug. In het communistische Oost-Duitsland kende het nudisme vooral een opleving na de eenwording.

Foto 'ZWART - WIT - Zwitserland' door Vledder.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zwitserland artikelen
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0
Interview
Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!'

29 jan 2017, Beachvolleyballer Alexander Brouwer en teamgenoot Robert Meeuwsen sleepten brons in de wacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het kan erger, beachvolleyballen op de Copacabana. Maar er zijn meer unieke en onverwachte 'stranden' om te vol...

0
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.