Zweden

dwarellende sneeuwvlokken

Stijntehennepe was hier op 2009-02-28 Gepost op: 2009-08-28 0 reacties.
Ik schuif de gordijnen open en kijk door het raam. Witte vlokken dwarellen uit de lucht naar beneden, het is winter en de vallende sneeuw bedekt de koude ijzige grond.....

Het zou een begin kunnen zijn van een roman, helaas...het is mijn weblog!
Maar het is geen fictie, het is waarheid. Ik kijk inderdaad vanachter mijn bureau door het raam naar buiten en zie de sneeuw vallen. Het is een grijze dag vandaag, een perfecte dag voor een weblog update. Twee weken geleden is er veel sneeuw gevallen en diezelfde sneeuw krijgt nu een nieuw laagje. Het is ook al twee weken niet meer boven 0 geweest. Glibber glad fiets ik elke dag over een laagje ijs van huis naar mijn werk en weer terug.....Op dit moment is dat mijn dagelijkse winterse ritme, en met deze kou hopen we allemaal stiekem op de eerste tekenen van lente. Maar de lente zal nog wel even op zich laten wachten, eerst nog een skitrip met 13 kids van mijn werk begin maart. Zo'n 4 uur rijden naar het Noorden ligt het skigebied Romme alpin. Hier gaan we ons drie dagen ijskoud plezieren.
Gelukkig hebben we afgelopen week al wel een tropische ervaring gehad. We zijn eveneens met 13 kids van werk naar Gustavskvik geweest. Dit is een wild water zwemparadijs en het was natuurlijk grote pret met z'n allen. Met schrammen en blauwe plekken kwamen we thuis..het park deed zijn naam eer aan en was daadwerkelijk wild. Ook de zo vertrouwde patat als lunch ontbrak niet tijdens deze paradijselijke dag. Weliswaar zonder mayo maar met ketchup!

Wat is er nog meer te vertellen over de afgelopen weken!!!
lk ga terug na 1februari, de dag dat ik mijn eerste ijshockey wedstrijd zag!! hoewel, het was een dames wedstrijd, en dat beschouwen ze hier in zweden niet als echte ijshockey. Er zijn vele beperking voor de dames zoals het tackelen etc. Voor mij was het echter een geheel nieuwe en grappige ervaring...we zijn dan ook van plan vaker te gaan. En we zijn ook zeker van plan om een heren wedstrijd te gaan bekijken. Het ijshockey hier in Linköping is erg populair mede omdat LHC (Linköping hockey club) hier eerste staat in de eredivisie...dus we staan aan kop in Zweden. Maar we moeten nog tot en met de play-offs wachten tot dat er een echte winnaar zal zijn.

Ook hebben we een week geleden een concert gehad in het jeugdcentrum waar ik werk. Het was onderdeel van Rockkarusellen, een soort regionale talenten show. Was best leuk maar de muziek stijl is hier allemaal hetzelfde en een beetje eentonig na een halfuur. Het leukste was dat een aantal kinderen van ons centrum de afgelopen weken een eigen bandje hadden opgericht en zelf 4 eigen nummers hadden gemaakt en dat ze als afsluitende act waarschijnlijk de meeste handen op elkaar kregen..
0
0

Foto's bij dit blog

dwarrelende vlokken
glibber glibber naar mijn werk
Zweedse skipiste
Alle blogs van Stijntehennepe
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.