Wit-Rusland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Wit-Rusland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Wit-Rusland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Wit-Rusland, kun je zien waar je het best in Wit-Rusland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Wit-Rusland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Hrodna

Het pittoreske dorpje Hrodna heeft de oorlog goed doorstaan, veel historische gebouwen zijn nog helemaal intact. Tijdens de oorlog hebben de meeste inwoners het dorp verlaten, maar nu is het een industrieel en cultureel centrum met een goede sfeer.

Minsk

Minsk is een bijzondere, Europese hoofdstad, maar met duidelijke sporen uit de Sovjet-tijd. Breng in het kader hiervan zeker een bezoek KGB-gebouw (veiligheids- en inlichtingendienst van de Sovjet-Unie). Opvallend zijn ook de schone straten.

Woud van Białowieża

Białowieża is het oudst en best bewaarde oerbos van het land, op de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Het wereldberoemde bos ligt grotendeels in Wit-Rusland, waar eigenlijk maar weinig toeristen komen. Toch zijn er genoeg voorzieningen om er een nacht door te brengen. Ook is er een dierentuin met wisents (bizons), konikpaarden, wilde zwijnen, elanden en andere inheemse soorten.

Brest fort

Een van de belangrijkste Sovjet-monumenten uit de Tweede Wereldoorlog staat in Brest. Ooit was het 't grootste negentiende eeuwse fort van het Russische keizerrijk. Het is een indrukwekkend gebouw van ongeveer twee kilometer lang met vijfhonderd kamers waar maar liefst twaalfduizend soldaten kunnen verblijven.

Dudutki Openluchtmuseum

Vlakbij het stoffige stadje Dudutki bevindt zich het Dudutki Openluchtmuseum. Het Wit-Russische leven uit de negentiende eeuw komt tot uitdrukking in de traditionele handwerken. Misschien wel het beste is de maaltijd die je kunt bestellen, bereid naar traditioneel recept. Huisgemaakte kazen, brood, draniki (aardappelpannekoek), kolduni (gevulde aardappel) en een shot van het lokale drankje samagon moeten genuttigd worden! Vanaf Minsk kun je dagtrip maken naar het museum.

Kasteel van Njasvizj

Het kasteel in Njasvizj is de residentie van de Poolse adellijke familie Radziwiłł. De familie is verschillende keren uit het kasteel verdreven, het kasteel is verschillende keren verwoest en opnieuw hersteld. Momenteel wordt er weer een restauratie uitgevoerd op de bovenste verdieping, na verwoesting door een brand. Kortom, een paleis met een geschiedenis.

Geodetische boog van Struve

De Geodetische boog van Struve strekt zich uit van Hammerfest in Noorwegen tot aan de Zwarte Zee. De boog van bijna 3000 kilometer lang, loopt door tien verschillende landen en zorgt ervoor dat de grootte en de vorm van de aarde kunnen worden berekend.

Slavianski Bazaar

‘The International Festival of Arts Slavianski Bazaar’ is een jaarlijks in juli terugkerend, tiendaags festival in Vitebsk. De artiesten komen voornamelijk uit Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne en spelen Slavische muziek. Het festival heeft verschillende internationale prijzen gewonnen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Wit-Rusland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Wit-Rusland