Vaticaanstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vaticaanse Trappen

Vaticaanstad,
Vaticaanstad


De Vaticaanse Musea vormen een indrukwekkend complex waarin diverse musea zijn samengevoegd. De gebouwen zelf zijn al adembenemend mooi, met prachtige ruimtes en versierde plafonds. De Sixtijnse kapel is de beroemdste trekpleister die je er vindt, maar het heeft veel meer te bieden. Neem er echt je tijd voor, want zelfs al loop je overal gewoon maar langs (zonder je echt te verdiepen), dan nog kost het je minimaal één dagdeel. Dus als je écht geïnteresseerd bent in de materie, heb je aan een dag nog niet genoeg.

De hoeveelheid kunstschatten die er onder één dak te vinden is, is werkelijk niet te bevatten. En dan te bedenken dat lang niet alles voor de bezoekers te bewonderen is. Zoveel cultureel erfgoed bij elkaar is uniek in de wereld. Dus een must-see. Ga op tijd, want de rijen voor de entree kunnen aardig oplopen.

De wenteltrap die je op de foto ziet is bijna een icoon geworden inmiddels. De door Giuseppe Momo ontworpen trap is in 1932 toegevoegd aan het museum om de galerieën met elkaar te verbinden, en is met zijn vele ornamenten een kunstwerk op zich.