Tsjechië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Tsjechië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Tsjechië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Tsjechië, kun je zien waar je het best in Tsjechië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Tsjechië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Praag

De hoofdstad van Tsjechië en voormalig Tsjechoslowakije is een trekpleister onder reizigers. Met het grootste stadion ter wereld (Strahovstadion), talloze kerken, burchten, oude Joodse wijken, grote winkelstraten en leuke cafétjes ben je wel een paar dagen zoet.

Karlštejn

Karlštejn is een groot Gotisch kasteel ongeveer twintig kilometer buiten Praag. Het is de plaats waar koninklijke juwelen, heilige relikwieën en andere schatten liggen. In het kasteel zijn verschillende muurschilderingen te bezichtigen.

Český Krumlov

Deze kleine historische stad is bekend vanwege zijn bijzondere architectuur en zijn oude centrum. Indrukwekkend is het grootse Krumlov kasteel, waar je een baroktheater kan vinden. Ook voor festivals moet je in dit kleine stadje zijn.

Ostrava

Als je dan toch in Tsjechië bent, mag je het goedkope nachtleven niet missen. De ontelbare clubs en cafés die tot laat geopend zijn, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op reizigers, maar ook op de jeugd uit Tsjechië zelf. Ostrava spant de kroon met meer dan zestig clubs en kroegen in een stadje.

Karlovy Vary

Een bekend kuuroord in het westen van Tsjechië. Het is bekend vanwege de vele warmwaterbronnen, en de warme Teplá River. Grote namen als Chopin en Wagner kwamen hier om te ontspannen. De bronnen bevatten geneeskrachtig water die een gunstige werking heeft op de spijsvertering en stofwisseling.

Nationaal park Krkonoše

Dit nationale park ligt in het Reuzengebergte, dat zijn naam dankt aan de reus die volgens verhalen in dit gebergte woont. Het park ligt op de grens met Polen in een berggebied met een hoogte variërend van 530 tot 1600 meter.

Broumov

Een klein historisch stadje met gezellige terrasjes en winkels. Het historische klooster en het oudste bewaard gebleven houten kerkje van het land zijn de belangrijkste bezienswaardigheden.

Cesky Raj

Ten noorden van Praag ligt dit prachtige natuurgebied, bekend als het Boheems Paradijs. Kenmerkend voor dit gebied zijn de bijzondere rotsformaties en de mooie bossen. Er zijn in dit gebied vele geologische, paleontologische, mineralogische en archeologische vindplaatsen te zien. Tevens is dit het oudste beschermde natuurgebied van het land.

Lipnomeer

Het Lipnomeer ligt in het nationale park Sumava en is een bijna 50 kilometer lang stuwmeer. In de zomer is het een leuke bestemming om er verschillende watersporten te doen, te wandelen of fietsen. In de winter kan je er in de buurt goed terecht voor wintersport.

Nationaal park Sumava

Sumava is het grootste nationale park van het land en bestaat voor 80 procent uit bos. Het park is geschikt voor buitensportactiviteiten zoals paardrijden, kanoën, wandelen en vooral fietsen. De mooiste kano- en kajakroutes starten in het betoverende plaatsje Stozec.

Machovomeer

Een meer met zandstrandjes en watersportmogelijkheden. Veel inwoners komen hier voor een dagje aan het water.

Moravische karst

Ten noorden de stad Brno ligt de Moravische Karst, een prachtig natuurgebied met honderden grotten en kloven waar bijzondere druipsteenformaties en ondergrondse riviertjes te zien zijn. Bekend zijn de Punkva Grotten, de grootste grotten van het land, waar je met een boot op de ondergrondse rivier Punkva kan varen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Tsjechië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Tsjechië