Spanje

Eten in Spanje!

SuzanneGeudeke was hier op 2009-09-13 Gepost op: 2009-09-13 4 reacties.
Eten is belangrijk. Nee, eten is heilig! Er wordt in Spanje 5 keer per dag gegeten. Het onbijt is vaak een snelle hap, of een kopje koffie thuis of op weg naar het werk. Daarna is het rond tien en elf uur tijd voor het almuerzo: een donut of croissant en koffie. Voor de echte man een bocadillo (belegd stokbrood), olijven en een glas bier. Het almuerzo is belangrijk. Heel belangrijk. Respect the almuerzo. Voorbeeld: ik woonde in een flat waar de flatraad unaniem besloot dat Manolo, de portier, van 11.00 tot 11.30 zijn reglementaire bocadillo (almuerzo!) mocht nuttigen. Dit werd met posters in de lift bekend gemaakt. Niemand heeft ooit meer Manolo tussen 11:00 en 11:30 lastig gevallen.


Vervolgens wordt er rond 2 en 3 geluncht. Dit is de meest uitgebreide maaltijd van de dag en er wordt twee uur voor uitgetrokken. Je zult een Spanjaard rond lunchtijd dan ook nooit een droge boterham met kaas achter zijn bureau zien zitten wegwerken. Hoezo haast? De lunch wordt genuttigd in een bar, of thuis. In een bar kun je voor 8 euro een 4 gangen menu naar binnen werken, met voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en koffie. En stel je voor dat je na deze maaltijd meteen weer aan het werk zou moeten, provol, in de hitte. Dan zou je toch achter je bureau in slaap vallen! Vandaar de siesta. Meestal betekent dit even 20 minuten de ogen sluiten.


Rond half vier, vier uur gaat men vervolgens weer aan het werk. Dit betekent wel dat de werkdag pas om 7 uur eindigt en niet elke Spanjaard is daar blij mee. Maar om nou je goede maaltijd in te ruilen voor meer vrije tijd.......


Eenmaal thuis heb je natuurlijk wel weer honger, en wordt er rond Nederlandse etenstijd (18:00) merienda gegeten, een kleine snack, voor kinderen is dit vaak melk met koekjes. Daarna rond tien uur het avondeten, een lichtere maaltijd, zoals vis en een salade. Je snapt wel dat je na deze maaltijd nog even moet uitbuiken en echt niet al om 23:00 je bent in kunt duiken....Om vervolgens te laat naar bed te gaan en vol goede moed om 7 uur weer naast je bed te staan. Ontbijt!
0
4
Alle blogs van SuzanneGeudeke
 

4 reactie(s) bij "Eten in Spanje!"

 • profile image comment

  leuk beschreven!

  Door Joanna • geplaatst op 2009-09-14 09:17:04
 • profile image comment

  Zucht... als ik dit lees, wil ik zó graag in Spanje komen wonen... Vijf keer per dag eten (en dan bedoel ik ècht eten, niet de saaie boterham met kaas en glas melk) is zoveel fijner dan drie keer per dag. Zou ik toch stiekum een spaans bioritme hebben...?

  Door Mennovanderland • geplaatst op 2009-09-13 18:06:37
 • profile image comment

  Haha, heel leuk geschreven!

  Door Jan-Petra • geplaatst op 2009-09-13 17:00:51
 • profile image comment

  Heel leuk om te lezen!! Dank je wel!!

  Door FRIEDAJANSEN • geplaatst op 2009-09-13 13:53:53

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.