Málaga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Málaga image

En toen was er licht

Málaga
Spanje
Inmalaga

En toen was er licht

De laatste zaterdag in november. Dit is de dag dat de burgemeester van Málaga, Francisco de la Torre Prados, de kerstverlichting aanzet. De stad loopt uit om dit spektakel te zien. Één voor één gaan de uit circa vier miljoen lichtpunten opgebouwde Luces de Navidad branden.

Er is toepasselijke kerstmuziek van the Village People die YMCA zingen (1978)! Ja, ook onze stad gaat met zijn tijd mee. De DJ helpt Shakira met Waka Waka, this Time for Málaga. Handjes in de lucht, grootouders, baby’s, toeristen swingen, deinen en zwaaien vanaf hotelbalkonnetjes mee. Olé, het is Navidad, zet alle zorgen aan de kant.

Het jaarlijks terugkerend evenement markeert het begin van een niets- en niemand ontziende winkelepidemie, die een maand lang door de stad waart. Vanaf vandaag wordt er iedere avond geshopt voor Sint (door ons), voor Kerst (Britten) en natuurlijk voor Los Reyes Magos op 6 januari. Want dan krijgen de oorspronkelijke bewoners van de Costa del Sol cadeautjes van de Drie Koningen.

Er is ook even tijd voor een poseermomentje. De burgervader laat zich fotograferen met de Malagueños, terwijl zijn bodyguards een waakzaam oogje in het zeil houden. Francisco van de Partido Popular (PP) is waanzinnig populair. In 2011 is hij wederom herkozen met een absolute meerderheid in de gemeentelijke verkiezing. Het is ook geen wonder want hij heeft met behulp van heel veel EU-geld Málaga omgetoverd van een grimmige havenstad naar een toeristische trekpleister met allure.

Nu maar eens kijken of ‘meneer PP’ Rajoy hetzelfde voor Spanje kan doen als De La Torre voor Malaga. Handjes in de lucht. ¡Carpe Diem! Ik voorzie een enkeltje geldtransport Brussel – Madrid met de Hogesnelheidlijn. Tenminste als voor die tijd het Europese licht niet uitgaat.

Foto's

d70e4.jpg
d70e4.jpg
Inmalaga
efcac.jpg
efcac.jpg
Inmalaga
efcac.jpg
efcac.jpg
Inmalaga
1d80e.jpg
1d80e.jpg
Inmalaga
1d80e.jpg
1d80e.jpg
Inmalaga
38afb.jpg
38afb.jpg
Inmalaga
38afb.jpg
38afb.jpg
Inmalaga