Málaga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Málaga image

Málaga

Málaga
Spanje
Evaneekelen

Spanje 2

11 juli 2010
De auto doet het goed, lekt wat olie, maar volgens Klaas is dat geen probleem. Gewoon af en toe checken en bijvullen, dan komen we er wel.We hoopten vandaag Madrid te halen, maar rond een uur of 6 moesten we bekennen dat dat ons niet gaat lukken. Ongeveer 100 km na Zaragoza begonnen we naar hotels uit te kijken,maar makkelijk is het niet. Of ze zijn dicht of ze hebben geen lift. Tegen een uur of zagen we een driesterren hotel verschijnen. Dat leek ons wel wat! Ik ben naar binnengelopen om te vragen of ze een kamer beschikbaar hadden, maar de man achter de toog sprak alleen spaans en krijg dan maar eens uitgelegd dat je een kamer wil waar ook nog een rolstoel in kan.....dat lukte dus niet dus we besloten om weer verder te rijden. Klaas reed achteruit en daar begon onze eerste pech van de reis. Achter onze auto, midden op de parkeerplaats, stond nog een auto.....een witte bestelbus. Klaas is er vol tegen aan gereden, hij had de hele auto niet gezien! Terwijl we staan te overleggen hoe we uitgelegd krijgen dat we tegen een auto aan zijn gereden, komt er een mannetje keihard het hotel uitrennen en loopt naar de bestelbus. Ik roep in het engels tegen hem of dat zijn auto is, hij roept in het spaans iets terug, rukt de deur open (wat moeilijk gaat, want we hebben er een enorme deuk in gereden) en rijdt keihard weg, ons verbijsterd achterlatend.
We hadden geen idee wat we nu moesten doen. De politie bellen? Maar de auto waar we tegen aan zijn gereden is weg..... Zelf maar wegrijden? Tja, dan ben je strafbaar, leek ons niet zo'n goed plan. We besluiten 10 minuten te wachten en te kijken wat er gebeurd. Na 10 minuten komt de bestelbus weer aanscheuren, het mannetje stapt uit, wijst naar onze auto, roept weer iets in het spaans en verdwijnt weer naar binnen. Ons wederom in verbijstering achterlatend. Hij komt weer naar buiten en ik gebaar dat we de politie moeten bellen, hij knikt en gaat weer naar binnen. Al wat er gebeurt is niets. Klaas gaat maar eens polshoogte nemen en het blijkt dat mannetje spelletjes aan het doen is achter een automaat en ongelooflijk naar de alcohol stinkt.
Uiteindelijk krijgen we van de man achter de bar het nummer van de politie en na veel gedoe verschijnt deze dan eindelijk, een vriendelijke dame van de FBTO vertaalt via de telefoon ons verhaal en na een half uurtje kunnen we weer verder, op zoek naar een hotel.