Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ibiza image

Ibiza, het eiland met 2 gezichten

Ibiza
Spanje
DaphneLange

Ibiza, het eiland met 2 gezichten

Ibiza, het eiland met 2 gezichten, waar bijna alle BN-ers al jaren te vinden zijn en wat tegenwoordig ook hip en happening is bij de rest van Nederland (en Engeland). Het is op dit moment dé plek waar je moet zijn, je kunt geen blad open slaan of er staat wel iets in over dit (party) eiland.

Ibiza stond al op mijn “travel to do list” maar ergens hield het me ook altijd een beetje tegen om naar dit te populaire Spaanse eiland te gaan. Het staat natuurlijk bekend om al zijn (veel te dure) uitgaansgelegenheden zoals de Pacha, Ushuaia, Privilege en Amnesia, het hippie leven met vrouwen van 60 die er nog als meiden van 28 uit willen zien, het zien en gezien worden en het commerciële, want ja, iedereen gaat. Maar als ik de foto’s zie op internet is het er juist ook heel mooi, het aqua blauwe heldere water, de mooie stranden en baaitjes en het is bijna om de hoek! Bij wijze van want je vliegt er binnen 2,5 uur naartoe. Ryanair heeft leuk geprijsde tickets en omdat Ibiza vrij klein is, kun je vanuit het vliegveld overal naartoe zonder uren te hoeven rijden. Dit jaar mocht ik niet buiten Europa op vakantie dus was de keuze snel gemaakt: IBIZA & FORMENTERA.

Dit eiland heeft veel te bieden en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, het is eigenlijk de perfecte combi van mooie stranden, fijne plekjes, geweldige hotspots, heerlijk eten, relaxen of juist feesten. In het voor- of najaar is het een stuk rustiger dan in het hoogseizoen maar in september heb je juist weer alle closing parties, dan wordt het feestseizoen afgesloten en gaan de clubs dicht.

Het huren van een auto is zeker aan te raden, op deze manier kun je het eiland het beste ontdekken. Er zijn veel mooie (afgelegen) baaitjes en hotspots verspreid over het eiland te vinden, deze wil en mag je niet missen. Zonnebril op, strandspullen in de auto, muziekje erbij en gaan!

Er zijn ook een aantal mindere dingen op Ibiza, maar ieder zijn ding natuurlijk en misschien vond jij dit juist wel geweldig, dat mag gewoon, natuurlijk, het is ook jouw vakantie, maar ik benoem ze toch even, nooit verkeerd.

Kom je echt voor het uiterlijke vertoon, dan zit je hier ook goed! Het zien en gezien worden gebeurt vooral bij de Blue Marlin op het strand van Cala Jondal, voor een bedje betaal je hier € 80,- en je moet voor ongeveer € 220,- aan eten en drinken bestellen, maar goed, daar zit je dan ook zo aan. Het strand is niet eens geweldig maar ja, je zit wel tussen de bekende mensen, als je geluk hebt dan. Het is leuk om een keer gezien te hebben maar niet helemaal mijn ding. Het naastgelegen Tropicana Beach Club is een goede uitvalbasis voor als je iets minder uit wilt geven, hier betaal je nog steeds teveel voor je drankje en lunch maar het “gezien worden” gehalte is er nog steeds. Dus trek je mooiste outfit uit de koffer, goede pumps eronder, geef je haar nog een extra föhn beurt, werk je make-up tot in de puntjes bij en bestel een taxi naar een van deze twee beach club’s

Las Dalias, wie kent het niet, de bekendste hippie markt van Ibiza, volgens mij was dit jaren terug nog echt leuk en sfeervol, totdat het te commercieel werd. Jammer! Deze markt is op zaterdag, dus heb je zin om de polonaise te lopen tussen de duwende en trekkende toeristenmassa, heerlijk onder de brandende zon, dan zou ik zeker even gaan. Ga dan vooral rond 10:00 uur, dan kun je eerst nog even rustig aansluiten in de file. Gezellig, met zijn allen wachten om te parkeren voor een hoop prullaria!

San Antonio en Playa d’en Bossa, tja, wat zullen we hier eens over vertellen? Uhm misschien dat je deze twee plaatsen moet ontwijken als je niet tussen de dronken toeristen wilt lopen en de massa’s winkels waar ze alleen maar drank en te foute souvenirs verkopen en je om de 4 meter “friet van Piet” tegenkomt, met van die schreeuwende uithangborden waar foto’s van het menu op staan, je kent het wel …. dit is eigenlijk het Salou van nu. Prima om een blik te werpen als je er toevallig voorbij komt rijden maar echt, geloof me, er zijn zooooveel mooiere plekken op Ibiza te vinden. De hele boulevard is volgebouwd met clubs/bars en weer heb je hier weinig culinaire uitspattingen! Loop je verder door, naar het rustigere gedeelte, dan zitten daar gelukkig wel goede restaurants, zo was Villa Mercedes een aanrader op een mooie locatie met heerlijk eten. San Antonio is wel een fijne uitvalbasis om andere mooie plaatsen op Ibiza te bezoeken, en ach, ook dit hoort bij het eiland.

Ben je je bikini of zwembroek vergeten, maak je geen zorgen, je mag op elk strand naakt zonnebaden en zwemmen. Dus kijk niet raar op als je buurman met zijn slurf naar je toe een boekje zit te lezen! Er zijn ergere dingen …

Ibiza Stad is de blikvanger van Ibiza oftewel Eivissa. Wat een sfeervolle plaats is dit en alles is makkelijk te bereiken vanuit hier. De grootste trekpleister is toch wel Dalt Villa en de haven La Marina. Hier zijn veel leuke boetiekjes, barretjes en restaurants te vinden. Lopend door deze geweldige stad kom je elke keer in een pittoresk steegje uit en zo ontdek je dat het hier betoverend mooi is. Hostel Parque is de perfecte locatie om te verblijven.

Ga je binnenkort naar Ibiza, heel veel plezier.
Heb je tijd over, dan is Formentera ook echt een aanrader.

Foto's

dd78b.jpg
dd78b.jpg
DaphneLange
4c833.jpg
4c833.jpg
DaphneLange