Barcelona

101 routes door Spanje en Portugal / Onder de Pyreneeën door, Van Barcelona naar Salamanca (1)!

nelita was hier op 2001-05-02 Gepost op: 2011-04-12 3 reacties.
In mei 2001 gingen we voor een vakantie van twee weken naar Spanje, om een reis te maken die we al sinds ons vertrek twee jaar daarvoor in gedachten hadden; namelijk van de west- naar de noordkust, onder de Pyreneeën door.
We vlogen op een zaterdag naar Barcelona, de zondag brachten we grotendeels struinend over de Ramblas en op het strand van Barcelona door en maandagochtend haalden we de huurauto voor de eerste dagtrip, zuidelijk richting Tarragona en de Ebro-delta.
Ook nu weer kregen we een auto van een hogere klasse mee dan gereserveerd; in plaats van een Opel Corsa werd het een temperamentvolle Seat Ibiza.

Hier komen de kilometers weer:
Barcelona - El Vendrell - 65 km.
El Vendrell - Tarragona - Ebro-delta 125 km.
Ebro-delta - Tortosa - Poblet 140 km.
Poblet - Valls - Barcelona 105 km.

Na Barcelona te zijn uitgereden over de snelweg langs de luchthaven, sloegen we de eerste beste weg in om zo dicht mogelijk langs de kust te komen.
De eerste plaats waar we in terecht kwamen was de badplaats Sitges, het dorp waar de vermogende stedelingen hun weekend c.q.. zomerhuisje hebben staan. Het was nog redelijk vroeg en een beetje nevelig, maar dat maakte niet dat de imposante villa´s langs de boulevard er minder indrukwekkend uitzagen.

Zo reden we het stuk tot aan Tarragona afwisselend over stukken kustweg en door bad- en vissersplaatsen en over de hoofdroute tussen de beide grote steden.
Het plan was om in Tarragona een bezoek te brengen aan het historisch centrum, maar aangezien we er tegen siësta-tijd aankwamen en dat het zó druk was dat de stad helemaal dichtgeslibd was met werk- woonverkeer, besloten we in plaats daarvan de rustiger haven op te zoeken om te lunchen.

Na deze heerlijke stop gingen we verder in zuidelijker richting.
Het eerste stuk was zo mogelijk nog drukker dan Tarragona zelf, aangezien het al krioelde van de toeristen die hun vakantie in het nabijgelegen Salou doorbrachten.
Daarbij ligt net ten zuidwesten van Tarragona de luchthaven Reus, een van de drukste vliegvelden voor vakantiecharters van het land.
Maar toen we eenmaal de bebouwde kom uit waren zaten we plotsklaps ineens weer te midden van de rust.
Bij het plaatsje Ampolla reden we Ebro-delta in, een moerassige landtong die door de eeuwen heen hier is gevormd met hulp van de Ebro, die hier in de Middellandse Zee uitmondt.
Dit waterrijke gebied is het thuis van vele vogels, waaronder de flamingo´s, al hebben wij die zelf niet gezien.
Bij La Cava staken wij de hier toch wel behoorlijk brede Ebro over met een pondje en kwamen aan de overkant in L´Enveja uit.
Vanuit hier reden we dan weer terug, richting wat vastere grond onder de voeten.
Aangezien je meer van een gebied ziet als je niet via dezelfde weg terugrijdt, gingen we wat meer landinwaarts weer richting Barcelona.
Via Amposta kwamen we in Tortosa uit, een mooi oud stadje aan de Ebro, met een prachtig kasteel bovenop een berg, dat nu als Parador dienst doet.
Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de rivier en de omliggende bergen en natuurlijk ook op het stadje zelf.

Verder meekronkelend met de Ebro reden we verder stroomopwaarts om een bezoek te brengen aan het klooster van Poblet, een behoorlijk complex te midden van boomgaarden, dat vanuit het zuiden over prachtige weggetjes door de bergen te bereiken is. FOTO !!
Vanuit hier draaiden we de hoofdweg op van Lérida naar Tarrogano om even later weer af te buigen bij Valls richting El Vendrell en Barcelona.

De gezonde trek kondigde zich inmiddels weer aan, maar in de paar plaatsen onderweg waar we stopten was het nog niet zo makkelijk om iets te vinden.
De eetgelegenheden waar we binnen kwamen serveerden alleen een warme maaltijd als lunch, ´s avonds kon je er alleen bocadillos krijgen.
Niet dat die niet smaken, maar zo´n dag rijden vroeg toch wel om een iets meer vullende maaltijd.
Dus reden we maar door naar Barcelona, daar kun je tenminste 24 uur lang iets te eten krijgen !!
We kwamen de stad binnen aan de westkant, door de buitenwijk Molins del Rei en het duurde dan ook nog even voordat we bij de Plaza de Catalunya waren. Enne……die maagvullende maaltijd werd een chicken meal bij Kentucky Fried Chicken aan de Ramblas !!
0
3

Foto's bij dit blog

Kaartje, route onder de Pyreneeën langs
El río Ebro
Prachtig landschap rondom de Ebro
Uitzicht bij Poblet
Alle blogs van nelita
 

3 reactie(s) bij "101 routes door Spanje en Portugal / Onder de Pyreneeën door, Van Barcelona naar Salamanca (1)!"

 • profile image comment

  Wat een natuurschoon!!!!

  Door albertensandra • geplaatst op 2011-04-13 16:58:41
 • profile image comment

  Mooi stukje onbekend Spanje

  Door droomreis • geplaatst op 2011-04-13 09:52:11
 • profile image comment

  Mooi vervolg weer Nelita

  Door corriedewinter • geplaatst op 2011-04-12 21:45:15

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.