Vrouw woont op vliegveld image
Jan-Petra

Vrouw woont op vliegveld

De luchthaven van Mallorca heeft al tien jaar lang een vaste bewoonster. Een Duitse vrouw noemt de vertrekhal van het vliegveld al jaren haar thuis. Ze verblijft al jaren rond en op de banken van de terminals, samen met haar Perzische kat Muma.

De vrouw is de 49-jarige Bettina uit het zuiden van Duitsland.Haar bezittingen bestaan uit een wagentje met drie koffers en een kinderwagen voor haar kat. Op de luchthaven staat ze bekend als 'de vrouw met de witte kat.'

Verschillende baantjes
De vrouw kwam tien jaar geleden naar Mallorca om een nieuw leven op te bouwen. Haar relatie was net over en ze was haar kantoorbaan verloren. Eenmaal op het eiland nam ze verschillende baantjes aan, maar werd ontslagen. Het lukte haar niet om een nieuwe baan te vinden. 'Ik wilde werken, maar kreeg nergens iets. In alle restaurants wilden ze slechts Spaans personeel aannemen', vertelde ze aan het dagblad Diario de Mallorca.

Verblijf is toegestaan
Zonder baan, onderkomen en geld besloot Bettina te gaan wonen op het vliegveld. Ze leeft van giften van vrienden en onbekenden en een vriend brengt twee keer in de week eten. Op het eerste gezicht lijkt Bettina een normale reiziger die op weg is naar huis, met als enige verschil dat ze nooit uitcheckt. Het leven op het vliegveld bevalt haar wel en ze wil dan ook niet meer vertrekken. Omdat ze niemand lastig valt, niet bedelt en er verzorgd uit ziet, staat de luchthaven haar verblijf toe.

Filmscenario
Het lijkt een beetje op de film The Terminal, waarin Tom Hanks de Iraniër Merhan Karimi Nasseri speelt. De man die van 1988 tot 2006 in een terminal van Charles de Gaulle in Parijs leefde. Het grote verschil is echter dat Merhan geen papieren had en in het beschermde gebied achter de douane verbleef. Bettina woont in het gebied voor de controle van de instapkaarten en heeft niet al die jaren onafgebroken op het vliegveld gewoond. Af en toe is ze naar Duitsland gevlogen om familie te zien, maar nu verblijft ze alweer drie jaar non-stop op het vliegveld.