Spanje Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Brand teistert toeristen

Gepubliceerd: 28 apr 2008
0

Het Canarische eiland La Gomera en delen van Californië worden geteisterd door branden. In Californië zijn duizend mensen geëvacueerd. Ook op La Gomera moesten toeristen en inwoners aan een evacuatie geloven.

Sinds zaterdag is al 140 hectare Californisch bos in vlammen opgegaan. De branden woeden voornamelijk in de Santa Anita Canyon. Daar zijn 500 huizen geëvacueerd. Met blusvliegtuigen en -helikopters wordt geprobeerd de vlammenzee te doven.

Blusvliegtuigen
Niet alleen Californië heeft last van bosbranden, ook het Canarische eiland La Gomera staat in vuur en vlam. 500 mensen werden verplicht het eiland te verlaten. Een aantal woningen zijn al in vlammen opgegaan. Blusvliegtuigen moeten voorkomen dat de brand uitwaait naar een zuidelijker gelegen natuurreservaat. Vorig jaar werden de Canarische eilanden geteisterd door de ergste brand in vijfitg jaar. 14.000 mensen zijn toen geëvacueerd. Veel dieren uit de bekende dierentuin Palmitos Gran Canaraia hebben de brand niet overleefd.

Branden oud nieuws
Ook voor Californië zijn hevige bosbranden niets nieuws. Vorig jaar oktober eisten branden zeven levens en werden 7000 huizen verwoest. 200.000 hectare bos is in rook opgegaan.

Klimaatverandering
De branden hebben vorig jaar het debat over klimaatverandering weer doen aanwakkeren. Volgens Thomas Swetnam, directeur van het Laboratory of Tree-Ring Research aan de Universiteit van Arizona, stijgt sinds 1980 het aantal bosbranden gestaag. 'De temperatuur in de AmerIkaanse bossen stijgt. Dat is één van de eerste, belangrijke aanwijzingen voor klimaatverandering in de Verenigde Staten.'

Ecologische impact
Swetnam beweert tegenover Inter Press Service dat het westen van de VS nog meer megabranden kan verwachten. 'Veel mensen denken dat klimaatverandering en de ecologische impact daarvan nog vijftig of honderd jaar van ons verwijderd zijn. Maar dat zijn ze niet. De bossen worden nu al getroffen.'
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.