Spanje Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Benidorm op Werelderfgoedlijst?

Gepubliceerd: 29 okt 2008
0

Benidorm moet zo snel mogelijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco komen. Volgens de Franse hoogleraar Philippe Duhamel is de Spaanse badplaats het Dubai van Europa. 'Jarenlang heeft men slecht over Benidorm gesproken, maar door de jaren heen heeft de plaats net zoveel waarde gekregen als andere steden die op de lijst staan vanwege hun architectonische hoogstandjes.'

Symbool voor massatoerisme
Volgens Duhamel is Benidorm hét internationale symbool voor massatoerisme. Vooral de skyline van Benidorm met haar vele bars, disco´s en restaurants maken de plaats uniek, beweerde de hoogleraar tijdens een internationaal toeristisch congres. 'Gebouwen als het Gran Bali Hotel en de Intemp toren zijn van hoge kwaliteit.' Benidorm zou de skyline nog beter kunnen benutten door de hoogste gebouwen te verlichten. Volgens Duhamel zou dat de stad het élan geven van Dubai of Tokio.

Werelderfgoedlijst
De Werelderfgoedlijst is een lijst met Werelderfgoed en wordt samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de Unesco.
De lijst bestaat uit totaal 878 monumenten. Het betreft 174 natuurgebieden, 679 cultuurschatten en 25 combinaties van die twee. 31 monumenten worden bedreigd.
Enkele bestemmingen die recent op de Werelderfgoedlijst zijn toegevoegd zijn zes woonwijken uit de jaren '20 in Berlijn, Melaka in Maleisië en het centrum van San Marino.

Foto: Benidorm door reismoeke.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Video
Mustsee: Columbus reporters in Valencia

29 sep 2016, Columbus Reporters Lars van der Waarden en Kas Nortier zijn met zijn tweeën op pad geweest naar Valencia voor een mooie reportage. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op van wat ze daar hebben meegemaakt en tonen ons de schoonheden van de s...

0
Reisnieuws
Je bent niet de enige: reisblunders van de redactie

29 sep 2016, Een blunder tijdens het reizen is snel gemaakt, hoe veel reiservaring je ook hebt. Gelukkig zijn het achteraf vaak leerzame momenten, waar je later met een lach aan terug kunt denken. Ook wij van de redactie maken weleens een foutje. Is jou zoiets...

1
Reisnieuws
Yes, de zonnigste winterbestemmingen dichtbij

02 sep 2016, Niet te lang vliegen en toch naar een zonnige bestemming? Dit zijn de favoriete winterparadijsjes van de Columbusredactie, van dichtbij tot iets verder weg.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.