Spanje Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Benidorm op Werelderfgoedlijst?

Gepubliceerd: 29 okt 2008
0

Benidorm moet zo snel mogelijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco komen. Volgens de Franse hoogleraar Philippe Duhamel is de Spaanse badplaats het Dubai van Europa. 'Jarenlang heeft men slecht over Benidorm gesproken, maar door de jaren heen heeft de plaats net zoveel waarde gekregen als andere steden die op de lijst staan vanwege hun architectonische hoogstandjes.'

Symbool voor massatoerisme
Volgens Duhamel is Benidorm hét internationale symbool voor massatoerisme. Vooral de skyline van Benidorm met haar vele bars, disco´s en restaurants maken de plaats uniek, beweerde de hoogleraar tijdens een internationaal toeristisch congres. 'Gebouwen als het Gran Bali Hotel en de Intemp toren zijn van hoge kwaliteit.' Benidorm zou de skyline nog beter kunnen benutten door de hoogste gebouwen te verlichten. Volgens Duhamel zou dat de stad het élan geven van Dubai of Tokio.

Werelderfgoedlijst
De Werelderfgoedlijst is een lijst met Werelderfgoed en wordt samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de Unesco.
De lijst bestaat uit totaal 878 monumenten. Het betreft 174 natuurgebieden, 679 cultuurschatten en 25 combinaties van die twee. 31 monumenten worden bedreigd.
Enkele bestemmingen die recent op de Werelderfgoedlijst zijn toegevoegd zijn zes woonwijken uit de jaren '20 in Berlijn, Melaka in Maleisië en het centrum van San Marino.

Foto: Benidorm door reismoeke.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.