Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stadje Aracena in provincie Huelva

Andalusie,
Spanje


Aracena is een klein stadje gelegen in de provincie Huelva. Het ligt bij het natuurpark Sierra de Aracena en Picos de Aroche. Net zoals vele plaatsen in Andalusië stond ook op deze plek een Moorse vesting, die werd overgenomen door de Tempeliers die het fort verstevigden. Het stadje ligt aan de voet van de heuvel waarop deze voormalige 12e eeuwse castillo ligt. Je hebt er prachtige panoramische uitzichten. Ik sta hier bij de bakstenen klokkentoren van de 16e eeuwse kerk die binnen de muren van de burcht werd gebouwd.

Aracena is een leuk stadje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ik nam er een overnachting op mijn autorondreis dus kon er wat meer tijd doorbrengen. De meest beroemde druipsteengrot van Spanje bevindt zich hier (Gruta de las Maravillas). Ik houd wel van het binnenste van een berg, met zijn hallen met 'orgels' gevormd door stalactieten en stalagmieten, en genoot dan ook van de rondleiding (met een groep van een bescheiden zes personen).
De regio is een rijke regio dankzij de bekende Jabugo ham. Daar is ook een museum in de stad aan gewijd, waar iemand anders eens zal moeten bezoeken om ons erover te kunnen vertellen.