Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cabo de Gata

Andalusie,
Spanje


Een eerste foto uit Andalusie, waar ik een week geleden nog vertoefde. We hebben o.a. het ‘Parque Natural Cabo de Gata Níjar’ bezocht, dit is een prachtig stuk natuur. Verlaten, tropische strandjes omringd door ruige kliffen sieren de hier kraakheldere en diepblauwe Middellandse zee.
Baaien liggen als een oase tegen een decor van droog, heuvelachtig vulkaanlandschap gevleid. Talrijke kastelen en wachttorens herinneren aan tijden waarin Romeinen en Moren hier de dienst uitmaakten. Nu lijken vissers en niet al te overmatig aanwezige toeristen het monopolie te hebben op dit indrukwekkende landschap. Slechts enkele piepkleine dorpjes, waaronder vooral vooral San José en Las Negras bieden relatief eenvoudige voorzieningen voor toeristen.
Tussen de zee en de zoutmoerassen in ligt het gehucht, La Almadraba de Moteleva. Een eenzame, afgebladderde kerk met een hoge toren in dit verder lege landschap, domineert op een bizarre manier de hele omgeving. Je kunt dit park met de auto bezoeken maar is ook zeer goed met de fiets te doen, in de zomer kan het er erg heet zijn, dus neem dan voldoende water mee!