Servië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Servië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Servië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Servië, kun je zien waar je het best in Servië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Servië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Belgrado

De hoofdstad van Servië ligt op de plek waar de Sava uitmondt in de Donau. In deze stad vinden veel culturele festivals plaats, zoals het Filmfestival, het Zomerfestival, het Muziekfestival en het Bierfestival. Het grootste deel van de Servische filmindustrie is ook in Belgrado gevestigd. Het bekendste museum van de stad is het Nationaal Museum van Servië uit 1844. Tegenwoordig is Belgrado ook synoniem voor 'een wild uitgaansleven'. Clubs zijn open tot ver na zonsopgang, Belgrado is een metropool in de Balkan.

Vojvodina

Een autonome regio in het vlakke noorden van Servië. De rivieren de Sava en de Donau scheiden dit deel van de rest van het land. Het gebied staat ook wel bekend als de graanschuur van Servië, maar het is ook een vrij stedelijk gebied met Novi Sad als belangrijke industriestad.

Donau

De langste rivier van de Europese Unie en de tweede langste rivier van heel Europa. De rivier ontspringt in Duitsland, in het Zwarte Woud, en mondt uit in de Zwarte Zee. De Donau vormt de grens tussen Kroatië en Servië. Hij voert langs de havenstad Apatin, Ba

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Servië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Servië