San Marino bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar San Marino is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden San Marino zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights San Marino, kun je zien waar je het best in San Marino naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van San Marino als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

La Rocca

Ooit deed dit oude fort dienst als werkgevangenis, nu wordt het gebruikt als wachttoren. Veel van de oorspronkelijke details van het fort zijn nog intact, zoals een straftoren en een grote bel. Het fort is open voor bezoekers en biedt een spectaculair uitzicht over de vallei.

Palazzo Publico

Op Piazza della Libertà vind je het Palazzo Publico, dat op het oude gemeentehuis uit de veertiende eeuw gebouwd is. Binnen tref je een schat aan kunstobjecten en herinneringen aan de monnik Marino en zijn kameraad en monnik Leo.

Basilica del Santo

Deze basiliek is volledig gemaakt met natuursteen. De lokale bevolking geloofd dat zich hier ooit de slaapplaatsen bevonden van de monniken Marino en Leo en hecht daarom grote waarde aan deze plek.

Apennijnen
San Marino ligt in het duizend kilometer lange gebergte van de Apennijnen en heeft dus ook mogelijkheden voor sportieve reizigers. Als je wandel- of fietsroute het dorpje Chiesanuova doorkruist, dan zal het lichtoranje gekleurde kasteel Busignano je vast niet ontgaan.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van San Marino voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over San Marino