Kazan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kazan image

Minaretten in Rusland

Kazan
Rusland
Morealin13

Minaretten in Rusland

Kazan.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Maar dit ligt redelijk dicht tegen het middenoosten aan en ze zeggen dat het een soort van Istanbul is. We deden deze stad aan als onderdeel van onze transiberie express

Het eerste wat we zagen bij aankomst, waren de minareten in het Kremlin. En dat was effe een wow moment.. Maar verder was het niet zoals in Istanbul.. Want daar was het druk en alles wat vervuild en gewoon grijs.. (sorry geen groot fan van Istanbul). Hier waren de minaretten gekleurd en gewoon erg mooi! En het was niet compleet in your face met allerlei grijze gebouwen, het was gewoon wat meer ruimtelijker opgezet dan Istanbul.

Kazan zelf is erg onder constructie, de winkelstraat was daar een groot voorbeeld van.. Aan de ene kant waren gebouwen compleet in de stijgers, de andere kant waren een paar klaar met verbouwen, maar verder waren er veel gebouwen die compleet verwaarloosd waren en echt veel meer liefde konden gebruiken... En als je door de grote winkel straat heen keek zag je een paar grote hoge gebouwen van hotels. Ik keek zelf liever de andere kant op naar het Kremlin.

Dit voelde veel meer Russiche dan Arbat rd in Moscow, en was blij dat ik dit zag! Want iedereen die het echte rusland in Moscou of St. Petersburg zoekt, komt hier echt met een kleine cultuurshock aan (ook de 28u duurdende treinreis maakt al inpackt).

Verder tja, bergen en bergen fotos gemaakt van kerkjes, en de dag erna van grijze lucht met minareten die uitstaken! Kazan ligt ook aan de Wolga. Een van de grootste rivieren die ik ooit heb gezien. Helaas de dag dat we er langs liepen konden we niet verder kijken dan een paar meter, want er was over mist.

Foto's

f5d84.jpg
f5d84.jpg
Morealin13
aacc7.jpg
aacc7.jpg
Morealin13