Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ontruiming om bestraalde vrouw

Gepubliceerd: 31 jul 2008
0

Een Russische vrouw die in Zuid-Korea was bestraald, heeft vorige week ervoor gezorgd dat de luchthaven van Vladivlostok ontruimd moest worden. De alarmbellen waren afgegaan omdat rondom de vrouw vijftien keer zoveel radioactiveit als normaal werd gemeten.

De medewerkers van de Russische luchthaven hadden eerst niet door waar de hoge radioactieve waarde vandaan kwam. De luchthaven werd weer vrijgegeven toen artsen uit Zuid-Korea bevestigden dat de vrouw was bestraald. De Russische was behandeld met iodine-131. Dit radioactieve medicijn blijft niet lang in het menselijk lichaam achter. Waarschijnlijk kan de vrouw over een maand weer probleemloos reizen.

Doktersverklaring
Als je onder behandeling bent van een arts en je gebruikt speciale medicijnen, vergeet dan nooit je doktersverklaring als je op reis gaat. Zo loop je minder kans om voor nare verassingen te komen staan. Sommige geneesmiddelen die in Nederland normaal verkrijgbaar zijn, kunnen op de lijst met verboden middelen staan in sommige landen. Zo is het in Dubai bijvoorbeeld verboden om anti-depressiva of codeïne, een veel gebruikte stof in hoestdrank, mee te nemen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
Hier zijn de wisselkoersen het allergunstigst. Profiteer nu!

25 feb 2017, Altijd al eens op vakantie willen gaan naar Rusland, Turkije, Brazilië of Zuid-Afrika? Grijp dan nú je kans! Door supergunstige wisselkoersen zijn deze bestemmingen momenteel tot wel 57% goedkoper dan vijf jaar geleden. Laten we een biertje neme...

0
Reisnieuws
Bizar. Deze 7 landen bestaan niet écht...

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.