Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kunstmatige Russische eilanden

Gepubliceerd: 25 sep 2007
0

In de Russische Zwarte Zee, voor de kust van de stad Sochi, wordt een nieuwe eilandengroep gebouwd. Van bovenaf komt dit eruit te zien als een miniatuurversie van de Russische federatie, vandaar de naam Federation Island. De eilandengroep is ontworpen door de Nederlandse architect Erick van Egeraat.

De kunstmatige archipel wordt een geheel met zand opgespoten eilandengroep en moet vooral een toeristische trekpleister worden, met luxe woningen en hotels, en culturele en recreatieve faciliteiten.

Federation Island zal bestaan uit zeven hoofdeilanden, die worden aangevuld met meer dan een dozijn privé-eilanden en drie golfbrekereilanden. De waterwegen die de eilandengroep zullen doorkruisen zijn gebaseerd op de zeven grote rivieren van Rusland.

Er wordt verwacht dat Federation Island af is voor 2014, als de Olympische Winterspelen in Sochi worden gehouden.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reisnieuws
Brrr ... De angstaanjagendste vissen ooit gevangen

18 jan 2017, Heb jij tijdens het zwemmen in de zee angst voor wat er zich onder je afspeelt? Knijp dan een oogje dicht bij het zien van de volgende foto's. De Russische visser Roman Fedortsov haalde de meest angstaanjagende vissen uit het water, van roofdieren...

0
Interview
Daan Nieber: ‘Ik heb een half uur gedacht dat mijn taxipassagier 111 was!’

10 jan 2017, In het KRO-NCRV reisprogramma Van A Naar B reisde presentator Daan Nieber in een taxi van Sint Petersburg naar Nederland. We vroegen ons af hoe het is om als taxichauffeur door het leven te gaan.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.