Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eilanden op Noordpool ontdekt

Gepubliceerd: 21 aug 2007

In tegenstelling tot wat iedereen dacht, blijkt de Noordpool wel land te bevatten. Wetenschappers hebben er eilanden ontdekt, die zichtbaar zijn geworden doordat het ijs erop smelt. Dit werd gisteren bekend gemaakt door Helen Bjoernoy, de Noorse minister van Milieu.

Het ijs op de Noordpool blijkt nog sneller te smelten dan de VN voorzag. Het ijs begon dit jaar ook veel vroeger te smelten dan normaal, wat het voor de zeehonden en ijsberen moeilijk maakt om te overleven. Zeehonden hebben het ijs nodig om hun jongen in leven te houden en ijsberen vangen vis door wakken in het ijs.

De directeur van het British Antarctic Survey verwacht dat het ijs op de Noordpool al rond 2050 volledig verdwenen is. De vraag is nu wie het gebied waar de eilanden liggen op gaat eisen. De strijd om het Noordpoolgebied woedt al een tijd tussen Canada, Denemarken en Rusland vanwege de schaarse grondstoffen die er te vinden zijn, zoals olie en gas.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
Hier zijn de wisselkoersen het allergunstigst. Profiteer nu!

25 feb 2017, Altijd al eens op vakantie willen gaan naar Rusland, Turkije, Brazilië of Zuid-Afrika? Grijp dan nú je kans! Door supergunstige wisselkoersen zijn deze bestemmingen momenteel tot wel 57% goedkoper dan vijf jaar geleden. Laten we een biertje neme...

1
Reisnieuws
Bizar. Deze 7 landen bestaan niet écht...

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.