Rusland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vallei der geisers verwoest

Gepubliceerd: 06 jun 2007
0

De vallei der geisers op het kleine schiereiland Kamtsjatka in het uiterste oosten van Rusland gold als een wonder van de natuur. Gold, want een aardverschuiving heeft bijna de gehele vallei in beschermd natuurgebied verwoest.

Een met sneeuw bedekte top stortte in waarna de aardverschuiving plaatsvond. Modder en stenen stroomden daarop de vallei in en bedolven de meeste geisers en natuurlijke warmtebronnen. De vraag is nog een beetje hoe ernstig de situatie echt is, daar zijn de meningen over verdeeld. Het Russische schiereilandje was tot de jaren ’90 dun bevolkt, maar trekt nu jaarlijks duizenden toeristen aan vanwege de geisers, vulkanen en natuurgebieden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rusland artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reisnieuws
Brrr ... De angstaanjagendste vissen ooit gevangen

18 jan 2017, Heb jij tijdens het zwemmen in de zee angst voor wat er zich onder je afspeelt? Knijp dan een oogje dicht bij het zien van de volgende foto's. De Russische visser Roman Fedortsov haalde de meest angstaanjagende vissen uit het water, van roofdieren...

0
Interview
Daan Nieber: ‘Ik heb een half uur gedacht dat mijn taxipassagier 111 was!’

10 jan 2017, In het KRO-NCRV reisprogramma Van A Naar B reisde presentator Daan Nieber in een taxi van Sint Petersburg naar Nederland. We vroegen ons af hoe het is om als taxichauffeur door het leven te gaan.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.