Timisoara Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Tijd voor Timisoara

Gepubliceerd: 10 mei 2017 0
De Roemeense budgetbestemming Timişoara is als een tweedehands boek van een onbekende auteur op de rommelmarkt. Het kost slechts een paar euro, er is geen hond die het kent en je verwacht er niet te veel van. Maar als je hem openslaat lees je ’m in één keer uit en snak je naar meer.Cuib d'Arte is super hip! (Foto: Marije van de Vlekkert © Columbus Travel)Koffietijd!Vraag de meest trendy inwoners van de stad naar hun favoriete hangplek en ze zeggen in koor: Aethernativ. Dit überhippe koffiebarretje stalt dagelijks zijn tafeltjes uit in een  rustiek binnenplaatsje met Franse balkons. Maar zodra de avond valt maakt koffie plaats voor bier en rust plaats voor livemuziek, jamsessies en filmvoorstellingen. Str. Mărăşeşti 14, + 40724012364, facebook.com/aethernativDanstijd!Cuib d'Arte de coolste club van de stad,  betekent letterlijk ‘kunstenaars nest’. Vooral  in de weekenden wordt er in de zes kamers  van dit aftandse herenhuis goed gefeest.  Dit warme nest ligt direct boven Aethernativ.  Je hoeft alleen maar de brede wenteltrap  naar boven te volgen. Str. Mărăşeşti 14, + 40723549318.Fairtradetijd!Roemenië brengt prachtige lokale producten voort. En toch hebben de grote merken het voor het zeggen. Dat moet anders, vinden ze bij het gezellige koffiezaakje/buurtwinkeltje Reciproc. Dit non-profittentje schenkt daarom niet alleen fairtradekoffie en lokale speciaalbieren maar ook extra veel aandacht aan eco-gecertificeerde producten, van lokale kazen tot jammetjes, Str. Mărăşeşti 14, +40756081961.


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
De beste Nederlandse kunstmusea buiten het Rijks

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten Amsterdam!

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten...

Door: Roselinde
In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max.

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbela...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.