Roemenië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Bommen op Roemeens vliegveld

Gepubliceerd: 10 dec 2007
1

Twee Roemeense journalisten hebben zich verkleed als personeel van het verzonnen ‘Al Qaeda Airlines’ en geprobeerd nepbommen te leggen op de Roemeense luchthaven Baneasa in Boekarest. Met succes.

Zonder problemen parkeerden Alexandru Cautis en Catalin Prisacaru, twee journalisten van de Roemeense krant Academia Catavencu, hun auto op de ‘beveiligde’ personeelsparkeerplaats. De journalisten, verkleed als medewerkers van hun zelf verzonnen Al Qaeda Airlines, liepen zonder moeite de luchthaven op en waren zelfs in staat nepbommen te plaatsen in enkele passagiersvliegtuigen als ook een Hercules militair vliegtuig. Het tweetal hoefde zich nergens te identificeren en had naar eigen zeggen ‘gerust een bazooka en dynamiet mee kunnen nemen’. Het Ministerie van Verkeer in Roemenië start nu een onderzoek naar de veiligheid van het vliegveld.

Ben jij geschrokken van dit nieuws, of vind je dat de beveiliging van een vliegveld nooit perfect kan zijn? Heb je het ervoor over om gefouilleerd te worden en vervelende vragen te beantwoorden op vliegvelden, als dit betekent dat je met een veiliger gevoel aan boord kunt stappen? Geef je mening onderaan deze pagina!

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Roemenië artikelen
Reisnieuws
10x budgethoofdsteden op de Columbus-manier

26 jan 2017, Bij Columbus vinden we een citytrip altijd een goed idee. Zeker als de kosten binnen de perken blijven. In editie 63 publiceerden we daarom een lijst met spotgoedkope trips naar Europa's onbekendste steden. Dat betekent overigens niet dat de beken...

2
Bizar
Oooh! Deze toeristische attracties zijn dus gewoon fake!

30 jul 2016, Toeristische attracties vind je overal ter wereld. Maar hoe geloofwaardig zijn sommige van deze plekken? Hoe vaak wordt de geschiedenis niet verdraaid om een plek interessanter te maken? Bij deze 6 attracties kloppen er in ieder geval een aantal z...

2
Reisnieuws
Op naar het avontuur. De 6 wildste plekken van Europa

24 jun 2016, Er is zoveel meer in Europa te ontdekken dan drukke steden en culturele highlights. Europa is namelijk rijk aan fantastisch ruige bergen, woeste heidevelden en bossen en adembenemende meren. En ja, ook kent Europa een aantal wildlife parken van we...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Mathijs

Door: Mathijs • Geplaatst op

Ik ben van mening dat een aanslag niet te voorkomen is als de daders echt professioneel zijn. Als een aanslag dan wel voorkomen wordt, dan is het ook zeker een toevalskwestie/gelukskwestie, dat de verdachten bij preventief onderzoek al ontmaskerd zijn.

Dus, de beveiliging kan volgens mij inderdaad niet perfect zijn en moet dus ook niet overdreven worden. De passagiers, en de bevolking in het algemeen, moeten niet bang gemaakt worden voor terrorisme, want angst kan de culturele afstand tussen mensen vergroten, wat de kans op fundamentalisme en terrorisme vergroot.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.