Portugal

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vlak voor de vloedgolf

Portugal


Ik stuur deze foto in voor het maandthema omdat ik prachtig lichtval zag op het strand van 'praia grande' maar de uitkomst iets anders liep. Mooi mistig licht met de kliffen op de achtergrond dat ik graag wilde vastleggen. Ik zag een richel aan de zijlijn die niet nat leek te worden van de zee. Ook het strand erom heen leek droog en het water leek daar niet te komen. Toen ik mijn mini statief op laag standpunt had vastgesteld schoot ik de eerste foto
En nu komt mijn tip....geen leuke tip helaas. Maar portugal staat bekend om zijn golven. Als surfer dacht ik de zee goed in te kunnen schatten. Misschien raad je het al...later hoorde ik ook dat het vaker gebeurde...maar ik drukte af en voordat ik wist kwam er een golf achter langs en zag ik mijn camera wegstromen. In een reflex trok ik het statief met camera uit het water, mijn tas zag ik wegdrijven en alles wat ik verder bij me had was zeik en zeik nat.
Pas in Portugal hier dus echt voor op. Ook al lijkt de zee niet zo ver te kunnen komen kan het blijkbaar ineens een halve meter stijgen :)