Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Urban Art

Lissabon,
Portugal


Voor een flinke dosis street art is Lissabon absoluut een topbestemming! In en rond het oude centrum barst het van de urban art hotspots. De gemeenteraad heeft hierbij een actieve rol gespeeld, waardoor de street art scene in Lissabon één van de meest actieve in Europa is. Dat je tijd tekort komt om alle bijzondere street art te ontdekken zal geen verrassing zijn.

Avenida Fontes Pereira de Melo
In 2010 werd het Crono Project gestart, met als doel om de oude vervallen gebouwen in het financiële district om te vormen naar een gigantisch urban art kunstproject. Verschillende internationale kunstenaars zijn aan de slag gegaan en hebben van de vervallen gebouwen in deze straat één van de meest bekende street art plekken van de stad gemaakt. Terwijl je wandelt door de straat zie je grote muurschilderingen en graffiti, waarbij de volledige voorgevels van de gebouwen zijn gebruikt als canvas.
De Graça literaire street art wandeling
Een echte hidden gem op street art gebied ontdek je in de traditionele wijk Graça. De wijk zelf is alleen al een bezoekje waard, want deze fascinerende en sfeervolle wijk geeft een fantastische indruk van de authentieke Portugese cultuur. Verschillende street artists hebben als onderdeel van het Ebano Collective in 2014 werken gemaakt rondom een aantal belangrijke vrouwelijke Portugese schrijfsters. Het eindresultaat is bijzonder goed geslaagd en een echte ode aan de invloed die de schrijfsters op de wijk hebben gehad. Als extraatje kom je tijdens deze wandeling langs twee van de beste uitzichtpunten in Lissabon: Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen en Miradouro da Senhora Do Monte