Praktisch

O Glorioso!

Lissabon,
Portugal

Een tot de nok toe gevuld Estadio da Luz trilt op zijn grondvesten. Ruim 65.000 bloedfanatieke Benfica-supporters wachten in spanning op de aftrap van de wedstrijd van het jaar: thuis tegen aartsrivaal en stadgenoot Sporting Clube de Portugal (oftewel Sporting Lissabon).

En vergeet Barca en Real Madrid: Benfica, liefkozend O Glorioso (De Glorieuzen) genaamd, is met 160.000 leden de grootste voetbalclub ter wereld. Als je ooit een stedentrip Lissabon gaat doen, probeer dit spektakel mee te maken!

En oh ja, Benfica won, 2-0. Het seizoen eindigde overigens desastreus: het kampioenschap werd op de laatste dag misgelopen, een week later verloren ze de finale van de Europa League en vlak daarna ook nog als klap op de vuurpijl de finale van de Portugese beker.

Tot slot ... groot geopend is 'ie mooier.