Lissabon Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Lissabon - Door de ogen van de locals

Gepubliceerd: 10 aug 2012
0

City Report: Lissabon, door de ogen van de locals. Lisboa, noemen de inwoners Lissabon. Lis boa, van luz boa, oftewel ‘mooi licht’. En dat klopt: door haar speciale ligging op zeven heuvels aan de rivier de Taag is de lichtval hier vaak bijzonder. En de stad niet minder.

Columbus Travel
Columbus TravelFoto door: Matthijs de Groot

Door de ogen van...

Met meer dan tien miljoen inwoners mag Lissabon met recht een metropool heten. Er is dan ook veel te doen en te zien, dus keuzes moeten worden gemaakt. En wie beter om je hier een handje bij te helpen dan de inwoners? Zes locals over hùn Lisboa.

Hij: Frederico, 28 jaar webdesigner
Zij: Cristiana, 25 jaar tandarts
[strong]Wonen in:[/strong ]Stadswijk Anjos
Tijd: Zondag 11.40 uur

·Frederico: ‘In het weekend gaan we graag naar Centro Cultural de Belém (1). Dit culturele centrum, (tevens een indrukwekkend, modern gebouw) met muziek, dans en theater heeft regelmatig wisselende exposities.’ Het Centro ligt in de stadswijk Belém. In Belém staan, ondanks vroegere aardbevingen, veel historische gebouwen en kan je lekker slenteren langs de Taag.

·Cristiana: ‘We gaan nu eerst naar Pasteis de Belém (2), een in Lissabon wereldberoemd winkelcafé vanwege dit warme, knapperige cakeje met vanillevulling.’ Wanneer je op zondag te laat bent, dan sta je lang in de rij, zo geliefd is deze winkel bij locals.
·Een leuk restaurantje om te lunchen is volgens Frederico en Cristiana Restaurant Sagitario(3): heerlijke lokale visgerechten en een uitgebreide wijnkaart.
·In het weekend gaan Frederico en Cristiana vaak naar Alfama (4). Deze arme, oude wijk met een doolhof van kleine straatjes ligt rondom het kasteel Castelo de Sao Jorge. Hier is het oorspronkelijke Lissabon nog te zien. Oude vrouwen met snorren en was die buiten aan de lijnen hangt te drogen, brengen je terug je in de tijd.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Portugal artikelen
Interview
2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

13
Handige Tips
De leukste industriële hotspots van Europa (deel 1)

10 sep 2016, Waar vroeger schoorstenen rookten en producten van de lopende band rolden, bouwen nu muzikanten feestjes en koken Michelin-chefs de sterren van de hemel. Industrieel erfgoed dat nieuw leven is ingeblazen als culturele hotspot is een must tijdens j...

0
Reisnieuws
VIDEO: Swingen op vliegveld

02 dec 2010, Dat ze in het zuiden van Europa van een feestje houden is allang bekend. Het personeel op de luchthaven van het Portugese Lissabon gaat net even een stapje verder, en swingt er op los op de werkvloer. So you think you can dance is er niks bij!

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.