Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sete Cidades

Azoren,
Portugal


De Caldeira das Sete Cidades is een indrukwekkende krater met prachtige meren en is een van de grootste kraters ter wereld. Het zijn de twee grootste meren van de in totaal zeven meren die São Miguel rijk is. Alle meren zijn ontstaan door vulkanische activiteiten.

De krater zou in 1440 zijn ontstaan door een enorme eruptie die hier plaatsgevonden heeft. Op de foto zie je het Lagoa Azul (rechts) en het Lagoa Verde (Links), het blauwe en groene meer. De kleuren zij ontstaan door mineralen in de grond maar ook door de bijzondere lichtinval.

Een fabelachtige wandeling is het om helemaal om het kratermeer heen te lopen . Een route waarbij je dicht bij de kraterrand loopt. Tijdens deze wandeling geniet je van een spectaculair uitzicht over beide meren.

De meeste starten bij Vista do Rei (Koningszicht). De bewegwijzering is prima. Het is een wandeling van ongeveer 21 kilometer en een zware beproeving. Je kunt ook starten vanuit het dorp met de gelijknamige naam Sete Cidades. Het rondje is een stuk korter.
Wij hebben gekozen om een rondje te maken met de auto. Ontelbaar keer zijn we uitgestapt en stukjes gewandeld. Het zicht op de meren verandert voortdurend en ze liggen in een machtig decor met de steil omhoog rijzende beboste kraterwanden.