Tatra

Het Tatragebergte vormt een natuurlijke scheiding tussen Tatra en Slowakije. De hoogste berg in Poolse gedeelte is bijna 2500 meter, maar in het Slowaakse gedeelte ligt een top van 2655 meter. Het gebied staat vooral bekend als wintersportgebied. Maar het kan er ook goed warm worden, de temperaturen kunnen namelijk variëren van –40 in de winter tot 33 graden in de zomer.

Informatie over Tatra

Beste foto's & tips van Tatra

'495793' door A.Verleg '495793' door A.Verleg

PolenTatra

PolenTatra

Grote enge bos

A.Verleg

Het grote enge bos van Bor de wolf, uit de Fabeltjeskrant, maar dan anders. Een beetje vreemd is het wel, hier bij ons stap je een bos in en je gaat wandelen. Daar in Zakopane moet je voor het parkeren bij het bos betalen,(oké, kan dat nog begrijpen) maar je moet ook betalen voor de wandeling. Hier in de lente was er bijna niemand, maar in de zomer is het file lopen in het bos. De bossen zijn productie bossen en dat zie je en soms hoor je het, overal. Overal sporen van kap en trekkers. Wel imposant, zeker als het stil en rustig is als op de foto, zijn de enorme bomen, de hoogte is imponerend in vergelijk met de mens rechts in beeld. De dichtheid en het licht vergroten het idee van het grote enge bos.

'526981' door A.Verleg '526981' door A.Verleg

PolenTatra

PolenTatra

Het kleinste

A.Verleg

Het is het kleinste hooggebergte van Europa, de Tatra. Maar ondanks de gering hoogte in vergelijk met de Alpen kan men er eind april, begin mei nog steeds skiën. Ook als je niet op de latten wilt staan is het een mooie rit met de gondel naar boven. Hier kun je, ook als er sneeuw ligt, goed wandelen. Natuurlijk wel de juiste schoenen en kleding meenemen. Stokken zijn ook geen overbodige luxe. Terug van de wandeling kun je in het hoogste restaurant van Polen van een versnapering genieten, voor de rit naar beneden start. Naar beneden wandelen kan ook maar dat is erg ver en moet je op de heenweg vroeg starten.

'487762' door WKamp '487762' door WKamp

PolenTatra

PolenTatra

Over de bergen naar..

WKamp

Wandel over Kasprowy Wierch, te bereiken vanuit Zakopane, naar de grens met Slowakije, drink een Slowaaks biertje op de andere kant van de top, en ga weer met de lift terug naar Polen.

Laat kaart zien