Vrijgezellenfeest in Auschwitz image
Arnieh

Vrijgezellenfeest in Auschwitz

Toegegeven, Auschwitz is niet het meest vrolijke uitstapje tijdens een vakantie in Polen. Britse reisorganisaties hebben hier wat op bedacht: combineer tijdens je vrijgezellenfeest Auschwitz met een kroegentocht en strippers en je bent al het leed zo weer vergeten.

Last Night of Freedom is een van de reisorganisaties die deze combinatie aanbiedt. Contentmanager Paul Luke meent dat reizigers tijdens een feestweekend droppen op een van de meest deprimerende plekken op aarde 'een bevestiging van het leven is'.

Feestnacht

Aan The Times vertelt Luke: 'Mensen hebben ons verteld dat ze een geweldige feestnacht hebben gehad nadat ze in Auschwitz zijn geweest, omdat je daardoor gaat denken: 'Wat maakt het ook allemaal uit, we hebben de ergste kant van de mensheid gezien'.'

Imitatie

Toch denken Holocaustorganisaties anders over de tours. Ze zijn woest halen voorbeelden aan van een stel toeristen die in Auschwitz een 'verschrikkelijke imitatie deed van een groep strippers.'

Kilts

De plaatselijke autoriteiten doen melding van groepen met op hun T-shirts teksten als 'Warschau, Krakau, Auschwitz- 2009'. Eerder weerde Krakau al vrijgezellengroepen die kilts droegen, omdat deze mannen het grappig vonden hun rok en plein public omhoog te doen.


Bekijk het 'Auschwitz Experience Weekend' op de website van Last Night of Freedom


Foto door lacdegeus.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.