Dachstein Gletsjer

Vanuit het plaatsje Ramsau am Dachstein brengt een gondel, welke plaats biedt aan meer dan 50 personen, je via een steile bergwand bovenop de Dachstein gletsjer, op bijna 3.000 meter hoogte. Je kunt hier skien en langlaufen. Ook kun je vanaf de 'angstaanjagende' suspension hängbrücke genieten van een waanzinnig uitzicht.

Informatie over Dachstein Gletsjer

Beste foto's & tips van Dachstein Gletsjer

'523077' door hamminga '523077' door hamminga

OostenrijkDachstein Gletsjer

OostenrijkDachstein Gletsjer

De 'suspension bridge

hamminga

Toen we vanmorgen met de gondel op bijna 3.000 meter op de Dachstein gletsjer aankwamen kon je geen meter ver kijken. Zelfs ik durfde even op de 'suspension bridge'...Na een bezoek aan het mooie 'eispalats' in de gletsjer, waar je ijssculpturen kunt bewonderen, en een kop warme chocolademelk in het restaurant, trokken de wolken opeens weg. Van alle kanten hoorde je "oh" en "ah", en mensen dromden voor het raam om het plotselinge uitzicht te bewonderen. Snel naar buiten dus (-12C!), skies onder én nog even langs de suspension 'hängbrücke'. Boven het lege niets...Prachtig, en angstaanjagend! (Foto even openen, is panoramafoto)

'523200' door hamminga '523200' door hamminga

OostenrijkDachstein Gletsjer

OostenrijkDachstein Gletsjer

Boven de wolken

hamminga

Vanuit het plaatsje Ramsau am Dachstein brengt een gondel, welke plaats biedt aanmeer dan 50 personen, je via een steile bergwand bovenop de Dachstein gletsjer, op bijna 3.000 meter hoogte. Je kunt hier skien, langlaufen en een ijsgrot bezoeken. Ook kun je vanaf de 'angstaanjagende' suspension hängbrücke genieten van een waanzinnig uitzicht. Zie mijn foto van gisteren. Toen we boven kwamen was de gletsjer omhult in de zware mist. Na een half uurtje zakte de mist steeds verder het dal in, waardoor de bergtoppen en knalblauwe licht zichtbaar werden. Echt....schitterend! We stonden letterlijk boven de wolken. Een plek om te bezoeken...

'533111' door hamminga '533111' door hamminga

OostenrijkDachstein Gletsjer

OostenrijkDachstein Gletsjer

2.700 meter hoog in d

hamminga

Bovenop de Dachstein gletsjer hangt, 2.700 meter boven zeespiegel, de Dachtsein Suspension Bridge. De hoogste hangbrug in Oostenrijk. Toen wij hier afgelopen winter na een spannend tochtje langs een steile bergwand met de gondel bovenkwamen trok het net helemaal dicht. Dikke mist belemmerde het hier spectaculaire uitzicht. Ik haalde opgelucht adem: nu durf ik ook wel over de brug. Met mijn hoogtevrees zag ik er toch wel een beetje tegenop. Al baalde ik ook wel; het uitzicht moet letterlijk adembenemend zijn. Stoer liep ik achter man en zoon aan over de brug, mezelf stevig vasthoudend aan de leuning, en maakte de hele "oversteek" naar het verderop gelegen ' ijspaleis'. Gelukkig voor de foto's (zie een eerdere plaatsing van mij) trok het later helemaal open en konden we toch nog genieten van het schitterende uitzicht op de omliggende witte bergtoppen en dalen.

Laat kaart zien