Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Villa Von Trapp wordt hotel

Gepubliceerd: 14 mei 2008
0

Liefhebbers van de film The Sound of Music kunnen hun hart ophalen, want in juli dit jaar opent de originele villa van de familie Von Trapp als hotel in Salzburg. Gasten krijgen de kans om in de kamers van de oorspronkelijke bewoners te slapen.

De villa ligt even buiten Salzburg en werd van 1923 tot 1938 bewoond door de Von Trapps. Ondernemers willen zoveel mogelijk de oorspronkelijke staat van het huis behouden en zullen alleen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Kaskraker
The Sound of Music is één van Hollywoods grootste kaskrakers. Alleen Gone With The Wind en Star Wars wisten het succes van de Von Trapps te overtreffen. De film uit 1965 is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de non Maria, die als oppas bij de baron Von Trapp en zijn zeven kinderen komt wonen.

Oppepper
Het hotel zal het toerisme in Salzburg een enorme oppepper geven. Sowieso is de merchandising rondom de film enorm. Barbiepoppen, karaokeshows, cd's, het is zo gek niet te noemen of het is wel ergens te koop. Bezoekers uit Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Azië, waar de film erg populair was, zorgen voor 700.000 overnachtingen per jaar in Salzburg. Veertig procent geeft aan dat de film de hoofdreden is voor een bezoekje aan de Oostenrijkse stad, zo blijkt uit cijfers van het plaatselijke toerismebureau.

Een nachtje slapen in het huis van de Von Trapps kost ongeveer 100 euro. Ook is er de mogelijkheid om te trouwen in de kapel.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Promotie
Terug naar de natuur in Oostenrijk

01 mrt 2016, We worden geleid door onze agenda en de digitale wereld is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar zo verliezen we wel iets heel waardevols: momenten die echt alleen van onszelf zijn. Pas als je die momenten weer terugvindt, realiseer je je wa...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1
Reportage
De mooiste wandeltocht van Oostenrijk

18 dec 2015, In Oostenrijk vereren ze hem als een koning. Wie het rijk van de Großglockner betreedt, staat op heilige grond. En wie even iets verder loopt dan de massa, heeft er het rijk alleen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.